Беше съобщено, че хиляди хора са загубили живота си миналия

...
Беше съобщено, че хиляди хора са загубили живота си миналия
Коментари Харесай

Хиляди хора загинаха през юли поради екстремните горещини в Европа

Беше обявено, че хиляди хора са изгубили живота си предишния месец заради рисковите температури, при които термометрите са отчитали 45 градуса в някои страни в Европа.

Според новините, оповестени на уеб страницата Politico Europe, температурите на въздуха в целия европейски континент са се повишили доста предишния месец, достигайки пик в средата на юли, изключително на 18-20 юли.

В Англия и Германия температурите доближиха 40 градуса през юли, до момента в който сушата, горските пожари и замърсяването на въздуха се усилиха в цяла Европа през същия интервал.

Докато данните в множеството европейски страни сочат нарастване на броя на хората, изгубили живота си в средата на юли, специалистите настояват, че това се дължи на температурата.

Според първите констатации през въпросната седмица в Германия са регистрирани 3 хиляди повече смъртни случая, в сравнение с през последните 5 години, като се изключи тези, породени от Covid-19. В Англия за същия интервал са умряли 1180 души.

В Испания и Португалия, където термометрите посочваха 45 градуса, смъртните случаи в средата на юли доближиха най-високото равнище спрямо предишни години.

В средата на юли бяха регистрирани 2700 смъртни случая, което беше най-малкото в Испания за последните 5 години, а в Холандия, която беше наранена от рискови горещини, бяха регистрирани 559 повече смъртни случая през същия интервал спрямо предишни години.

Отбелязва се, че мощните горещини и жаждата са рискови фактори за хора с респираторни болести, сърдечно заболели, както и хора със болести като Алцхаймер.

От друга страна, специалистите показват, че рисковата гореща вълна е резултат от изменението на климата.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР