Беше разпоредено брифингите във връзка с коронавируса, да бъдат два

...
Беше разпоредено брифингите във връзка с коронавируса, да бъдат два
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Грипът се разпространява много по-бързо от коронавируса

Беше разпоредено брифингите по отношение на ковид, да бъдат два пъти на ден. Гарантирам, че две от лабораториите вършат всички проучвания на пациенти, за които има подозрения за съществуване на заболяването. Към момента нямаме открит случай. Това съобщи началникът на ВМА и ръководител на оперативния щаб против ковид ген. Венцислав Мутафчийски следна изключителното съвещание на Министерския съвет.

Той добави, че имаме открит междулабораторен надзор, каквато е практиката по света. „ Китовете, които използваме са от реномирани производители и са надеждни. С акт на министърът на опазването на здравето се откриват още две лабиратории на територията на страната, в които ще работят доста квалифицирани експерти “, обясни той.

Властите безапелационни: Няма ковид и никой не крие случаи

Венцислав Мутафчийски сподели, че би следвало всеки от нас да следи за персоналната си хигиена, както и тази на околните си, а не да се втурне да се запасява. „ Не се гответе за атомна война! Грипът се популяризира доста по-бързо, само че при ковид има повече смъртни случаи и то при хората с хронични болести “, стана ясно от думите му. Затова прикани възрастните хора да се пазят и да заобикалят скупчвания на доста хора, защото върлува грип вид Б, който също е рисков.

Според ген. Венцислав Мутафчийски неналичието на защитни дрехи е световен проблем. Той разкри, че има дефицит даже в Китай. „ Китайското посолство се обърна с молба за нас за доставка на защитни маски “. „ Защитните дрехи и маски се изискват за медицинския личен състав, който е по-застрашен “, сподели той.

Шефът на спешния щаб разгласи има ли позитивна проба за ковид

Началникът на ВМА увери, че са обезпечени задоволително кревати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР