Беше потвърден първият случай на Африканска чума по свинете в

...
Беше потвърден първият случай на Африканска чума по свинете в
Коментари Харесай

Гърция потвърди: Имаме случай на АЧС

Беше доказан първият случай на Африканска чума по свинете в дребна свинеферма в региона на Серес, Гърция. Това заяви „ Катимерини”.

Здравните управляващи в страната обявиха, че болестта е намерено в фамилна плантация. Те са безапелационни, че са нащрек.

От Атинския ветеринарен център са потвърдели съществуването на болестта в изпратените им проби. На извършената в сряда незабавна среща в Министерството на земеделието и храните са били набелязани ограничения за ограничение на разпространяването на болестта в други райони на страната. Забранен е износът на всички типове свински артикули, принадлежности за тяхното култивиране и боклуци от Серес, като мярката е влезнала в действие неотложно. Забранено е и изнасянето на живи свине от региона.

Положителни проби за АЧС в село Голямо Крушев

Ветеринарните центрове в Серес, полицията, пристанищните и държавни органи са сложени в подготвеност за деяние, в случай че се наложи.

От Световната организация за здраве на животните са безапелационни, че африканската чума по свинете към този момент се е популяризирал в над 50 страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР