Беше поставено, че определени лични данни като постоянен адрес, телефон

...
Беше поставено, че определени лични данни като постоянен адрес, телефон
Коментари Харесай

Йорданова: В България има институционален проблем със статута на главния прокурор

Беше сложено, че избрани персонални данни като непрекъснат адрес, телефон и имейли на самоосигуряващите се лица са забележими в регистъра БУЛСТАТ. Това не може да бъде несъмнено като нерегламентирано приключване на данни, тъй като те са забележими за хората въз основа на законова норма, която работи от 2005 година Това съобщи пред Българска национална телевизия правосъдният министър Надежда Йорданова във връзка т.нар. теч на данни от регистъра.

Тя разясни, че указател БУЛСТАТ е аналогът на Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел за тези лица, които правят стопанска активност, само че по избрани критерии не са вписани като търговци. Йорданова акцентира, че той е извънредно значим за сигурността на стопанския оборот и по тази причина е доста значимо да има изясненост, резистентност и бистрота на лицата, които правят стопанска активност.

Министърът отрече да е открита необикновена интензивност от еднакъв IP адрес или някакви други злонамерени дейности по отношение на регистъра. По нейни думи сега има огромен интерес към указател БУЛСТАТ, тъй като доста самоосигуряващи се лица желаят да открият кой е новият им знак.

Относно писмото на основния прокурор Иван Гешев заместници до редица институции Йорданова съобщи, че е осведомена с него.

" В България има институционален проблем със статута на основния прокурор, включително има неоправдателно решение от Европейски съд по правата на човека - това е решението Колеви. То споделя, че в България липсва ефикасен механизъм за следствие и търсене на отговорност от основния прокурор ", акцентира тя.

По нейни думи разделянето на управляващите значи те също да имат разнообразни механизми за въздържане една на друга.

Йорданова уточни, че главният прокурор и прокуратурата като такава имат доста неприсъщи действия отвън привличането и поддържането на наказателно обвиняване, които съгласно нея би трябвало да бъдат лимитирани. " Прокуратурата има много необятно присъединяване в административния развой, също така има много огромно припокриване сред разнообразни групи контролни органи и така наречен общ контрол за правда. Преповтарят се дейности, размиват се отговорности ", означи правосъдният министър.

Тя е на мнение, че главният прокурор би трябвало да бъде магистрат, който отговоря на високите професионални нравствени, които слага Конституцията и да извършва своите отговорности обективно.

Независимо от това по какъв начин се споделя основният прокурор, ние ще настояваме за съответните дейности и при нужда - за преустановяване на мандата, безапелационна бе Йорданова.

Относно промените в КПКОНПИ тя уточни, че те се разискват сред съдружните сътрудници, както и първите промени в Закона за правосъдната власт на експертно равнище в Министерството на правораздаването. Тези промени ще станат факт в първите три месеца от ръководството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР