Беше ползотворна, но и бурна година за Грета Тунберг: активистката

...
Беше ползотворна, но и бурна година за Грета Тунберг: активистката
Коментари Харесай

Бащата на Грета Тунберг: Беше лоша идея тя да води климатични протести

Беше ползотворна, само че и бурна година за Грета Тунберг: активистката за отбрана на климата събра хиляди младежи по целия свят, произнесе буйна тирада по време на срещата на Организация на обединените нации и получи куп самостоятелни награди.
Бащата на Грета Тунберг описа по какъв начин щерка му е станала еко-войн, каквато е в този момент.
Изказвайки се по програмата на BBC Radio 4 Today, артистът Сванте Тунберг съобщи, че Грета е страдала от меланхолия в продължение на " три или четири години ", преди да стартира да пропуща часовете в петък, с цел да стачкува против изменението на климата през 2018 година.
Той сподели, че заради депресията, Грета спряла да приказва и отказала да яде. Сванте почнал да прекарва повече време с Грета и по-малката й сестра Беата в дома им в Швеция.
14-годишната Беата е диагностицирана с хиперактивност с недостиг на вниманието, синдром на Аспергер и обсесивно-компулсивно разстройство. Тя към този момент е герой за феминистката идея и амбициозна певица. Грета има и Аспергер и обсесивно-компулсивно разстройство, само че тя уточни аутизма си като " свръхсила ", а не като тежест.
Съпругата на Сванте, известната оперна певица Малена Ерман, анулира договорите си, с цел да може да бъде дружно с останалата част от фамилията, сподели той.
Когато започнаха да преглеждат въпроса за изменението на климата, Грета разви интерес към решаването на казуса.
Сванте Тунберг описа, че е нарекла родителите си „ големи лицемери “ за това, че не вземат задоволително съществено казуса с климата.
Въпреки удобното отразяване в медиите и признанията на западните политици и културни дейци, Грета не съумя да завоюва всеобщо самопризнание, защото мнозина я нарекоха жертва на принуждение над деца или допуснаха, че тя е манипулирана.
Сванте сподели в предаването, че счита, че е " неприятна концепция " Грета да отиде на " фронтовата линия " в битката против изменението на климата, само че разясни, че щерка му се оправя с рецензиите " необикновено добре ".
В края на дългите четири месеца, в които момичето пътуваше от Европа до Америка и назад, както и изявите й на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата в Ню Йорк и климатичната конференция в Мадрид, Грета се завърна в Швеция и възобнови митингите си в петък.
Баща й сподели, че се надява нещата да станат „ по-малко интензивни “ за фамилията и добави, че има вяра, че Грета „ в действителност желае “ да се върне в учебно заведение.
Той придружаваше Грета на нейните трансатлантически пътешествия, само че сподели, че няма да има потребност да го прави, защото на 17 януари тя навършва 17 години. „ Ако тя има потребност от мен там, ще се опитам да го направя “, споделя той, „ само че мисля, че тя от ден на ден и повече ще се оправя сама, което е отлично “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР