„Беше отправено предупреждение. Сезирал съм органите”, каза още тойЗам.-министърът на

...
„Беше отправено предупреждение. Сезирал съм органите”, каза още тойЗам.-министърът на
Коментари Харесай

Заместник-министърът на земеделието потвърди за отправени към него заплахи

„ Беше отправено предизвестие. Сезирал съм органите”, сподели още той

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов удостовери за „ Здравей, България " по, че са били отправяни закани към него и към чиновниците на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево”.

„ Беше отправено предизвестие. Сезирал съм органите. Предал съм всички нужни документи. Казаха да не се занимаваме с пункта (ГКПП „ Капитан Андреево”, бел. ред.), другояче ще има война”, съобщи той.

По думите му опасността към него е била отправена на 6 януари. „ Тя минава през другар и беше в самото начало, когато желаех документите, с цел да стартира да работя по случая, защото още с встъпването си получихме редица сигнали, че там има нередности ", посочи Христанов.

И добави: „ Опитваме се да възстановим държавността и институциалността на това място и вследствие на тези дейности непрекъснато се затруднява работата ни. Служителите ни на границата също са непрекъснато заплашвани. Последното е, че след две седмици „ те се връщат”. Не знаем кои са тези „ те”. Тогава ще забележим. Ще се саморазправят с нас”.

„ Има още няколко такива случая, не съм аз единственият. Винаги се следва едни и същ модел – другари се обаждат и споделят: „ да знаеш, че би трябвало да се пазиш” или „ предизвестиха ме да ти предам”. Странно е, тъй като в медиите се тиражира, че това е една дребна компания, която прави регламентирана активност там. В същото време тези непрекъснати офанзиви против нас, както на персонално равнище, по този начин и на място във връзка с интервенциите издават нещо по-голямо”, съобщи още зам.-министърът на земеделието.

Той уточни, че по време на сесията на Антикорупционната комисия е било изказано съмнение за „ обвързаности с предходната компания, както и с лица от сенчестите кръгове”. „ Наблюдавайки сега държанието съм податлив да им вярвам”, означи Иван Христанов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР