Беше очаквано, не се случва за първи път. Така коментира пред

...
Беше очаквано, не се случва за първи път.
Така коментира пред
Коментари Харесай

Паргов за Нинова: Моята оставка не може да бъде факт, след като нейната не е

" Беше предстоящо, не се случва за първи път ".

Така разяснява пред публицисти ръководителят на БСП-София Калоян Паргов решението на 50-ия Конгрес на Българска социалистическа партия да не одобри подадената оставка от водача на партията Корнелия Нинова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той напомни, че предходната година, на съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, е обвързал своята оставка с нейната, в символ на отговорност за поддръжката си и за резултатите на изборите.

" Моята оставка не може да бъде реалност, откакто нейната не е реалност ", сподели Паргов и по този начин отговори на въпроси, сложени на съвещанието на Конгреса и за неговата оставка.

Попитан дали оставката на Нинова е трябвало да бъде гласувана или единствено призната за сведение, Паргов разяснява, че уставът е цялостен с такива несъгласия и в този момент се постанова да поясняват наредбите. Той обясни, че едното пояснение на " констатиране " е приемане без гласоподаване, а другото - на Общопартийната контролна комисия в Българска социалистическа партия, е че би трябвало да има гласоподаване и надлежно, в случай че Конгресът я отхвърли, значи, че няма оставка. Според него този правилник би трябвало напълно да бъде прекроен, с цел да не влизат " в такива плетеници ".

В отговор на въпрос, Паргов удостовери, че явно по този начин се е получило през днешния ден - Нинова желае да си подаде оставката, а Конгресът не ѝ дава, само че уточни, че от на следващия ден ги чакат нови задания.

Според делегата Захари Захариев, според Устава, оставката въобще не е нужно да се гласоподава. Нинова е жертва апропо, на личната си партия, разяснява той пред публицисти. По думите му тя е жертва на любовта на народа. Това е на практика краят на Българска социалистическа партия - такава, каквато я познавахме до момента, уточни още Захариев.

Tова е краят на мъка, която не е почнала от Нинова, а се е развивала през годините, и за която принос имат всички ръководители след Жан Виденов. Според Захариев Българска социалистическа партия не е схванала, че нейните проблеми, за които тя " се джафка вътре ", не могат да бъдат проблеми за нейния дом, а такива би трябвало да бъдат проблемите на обществото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР