Джени Хермосо критикува решението да не я извика за Испания и твърди, че има „стратегия на разделение и манипулация“

...
Беше обявено, че не са ме викали като средство да
Коментари Харесай

„Беше обявено, че не са ме викали като средство да ме защитят“, написа тя на X, преди известен като Twitter.

„Да ме защитиш от какво? И от кого?“

В допълнение Хермосо, на 33 години, обвини Кралската испанска футболна федерация (RFEF), че заплашва играчи с „ правни последици и икономически санкции", въпреки твърденията, че насърчава безопасна среда.

Това показва, че "нищо не се е променило", добави тя, твърдейки, че съществува "стратегия на разделение и манипулация, за да ни сплашват и заплашват с правни последици и икономически санкции".

Изображение: Хермосо по време на финала на Световната купа за жени в Сидни

Екипът призовава за широкообхватни реформи и ново ръководство след Рубиалес първоначално преди евентуално на 10 септември.

Миналия петък 21 от 23-мата испански играчи, участващи в Световното първенство - включително Ермосо - казаха, че оставката му не е достатъчна и ще откажат да играят за националния отбор.

Те настояват за промени в Кралския отбор Испанската футболна федерация (RFEF).

В изявление Хермосо каза: „Нека бъдем ясни: днес беше направено твърдение, че средата във федерацията ще бъде безопасна за моите колеги да се присъединят отново, въпреки че на същата пресконференция беше обявено, че не ми се обаждат, за да ме защитят.

„Да ме защитят от какво? И от кого?"

Тя и нейните колеги играчи са търсили "седмици - месеци, дори" за "защита от REF, която никога не е дошла", добави тя.

" Хората, които сега ни молят да им се доверим, са същите, които днес разкриха списъка с играчи, които поискаха да НЕ бъдат повикани.

„Играчите са сигурни, че това е поредната стратегия на разделяне и манипулация, за да ни сплашват и заплашват с правни последствия и икономически санкции.

"Това е още по-неопровержимо доказателство, което показва, че дори днес нищо не се е променило."

RFEF не отговори незабавно към искане за коментар.

Въпреки това, по-рано в понеделник той каза, че е убеден в необходимостта от „структурни промени“ и трябва да изясни кой е отговорен за поведението, което играчите са извадили наяве.< /p>

Това не прилича на "климата на взаимно доверие", който испанската федерация обеща да създаде със своите играчи в началото на деня.

Те все още бяха привикани - против желанието си - да играят за националния отбор, когато дойде забавеното обявяване на състава.

Отказ да игра срещу Швеция в петък може да накара играчите да бъдат глобени с €30 000 или да бъдат забранени съгласно испанския закон за спорта. .

Притесненията на победителите в Световната купа наистина ли се приемат сериозно?

Притеснения, които бяха очевидни много преди грабването и целувката на Луис Рубиалес, за която Джени Хермосо казва, че не се е съгласила на финалния подиум на Световната купа.

Притеснения, че дузина от играчите, които напуснаха международни задължения преди година, отказаха да отидат на турнира.

Rubiales най-накрая се отказа. Селекционерът на националния отбор Хорхе Вилда беше уволнен. Но бившият му помощник, Монтсе Томе, сега е временно начело.

Прочистването, което играчите искат, тепърва предстои.

Ето защо те изясниха в петък че не се чувстват в безопасност да играят за страната си без радикални промени.

Това беше последното изявление, с което се оттегляха услугите им за страна, която ги разочарова.

И все пак, играчи, които би трябвало да празнуват връх в кариерата си, не се чувстват слушани.

Прочетете повече:
Луис Рубиалес даде ограничителна заповед

Монсе Томе, новият старши треньор, каза, че е говорила с Ермосо, 33, и е решила да не я включва, за да я „защити“.

В понеделник Томе каза, че е говорила с всички играчи, спечелили Световната купа, които е избрала, и очаква те да се явят на тренировъчния лагер във вторник.

Тя каза, че никой играч не е поискал да не бъде повикан.< /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР