Беше ни представен кабинетът, формите всеки може да ги определя

...
Беше ни представен кабинетът, формите всеки може да ги определя
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Това, което очаквахме, го получихме като резултат

" Беше ни показан кабинетът, формите всеки може да ги дефинира както желае. Ние се почувствахме като почитан сътрудник, на който бяха показани имената, министрите и министерствата. Не сме имали искания нито към министрите, нито към структурата на Министерския съвет. Това, което чакахме, мисля, че го получихме като резултат " разяснява в " Още от деня " Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България ".

Той добави, че с " ИТН " са провели съвещания секторно по другите политики и му е направило усещане, че е добавена демографска политика към програмата на Министерството на труда и обществената политика.

" Това демонстрира отношение на желанието на ръководещите да извърнат внимание на този огромен камшик - демографската злополука ", съобщи Георги Свиленски.

Той не разяснява детайлно предложенията за министри на Има Такъв Народ, защото по думите му е работил с тях за доста малко в сегашния парламент. Каза, че е бил в една комисия по превоза с оферти за министър на превоза Гроздан Караджов. Обясни още, че от Българска социалистическа партия не слагат условия за министрите, защото за тях са значими политиките и уговорките, които ще се осъществят.

" Ако тръгнем с разграничителните линии, кабинет може би няма да има в идващите 20 години. Не става въпрос за честната дума. Едно от изискванията ни беше да реализираме съглашение с мандатоносителя, гаранция, че нашите политики ще бъдат осъществени ", добави Георги Свиленски.

Той акцентира, че в идващите дни ще бъде решено какъв ще е актът на съглашение сред партиите, като всички цели ще бъдат заложени в него.

" Всички споделят, че желаят да бъде изменен моделът, само че всички слагат условия, които нямат нищо общо с това. Ние казахме: Да, Борисов към този момент не е министър-председател, само че моделът още не е разграден и това би трябвало да стане с постоянно държавно управление ", сподели още Георги Свиленски.

По думите му " кабинетът няма време да го чакат, защото проблемите, които има да взема решение, са доста и належащи ". Българска социалистическа партия ще бъде поръчител за връщане на държавността в България, увери Георги Свиленски.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР