Беше нарушено правото ни на протест, което е гарантирано от

...
Беше нарушено правото ни на протест, което е гарантирано от
Коментари Харесай

Протестиращи за акцията с палатките: Изманипулираха ни, нарушиха ни правата

”Беше нарушено правото ни на митинг, което е обезпечено от Конституцията. Бяхме изманипулирани под претекст, че нарушаваме Закона за придвижване по пътищата, който е зависещ на Конституцията. Тя е по-висшият закон. Бяхме излъгани, че който остане на платното, ще му бъде формиран акт.
Казах " Добре, пишете ми акт ", при което ми беше декларирано " Не, няма да ви бъде формиран акт, ще бъде арестуван за 24 часа ", описа един от протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Общественикът и политик Пламен Даракчиев също е бил арестуван. " Човекът е на инсулин, не му беше даден късмет да си го вземе от палатката. Дори я изхвърлиха дружно с инсулина ", добави протестиращият.

Друг протестиращ твърди, че някои хора са отведени в ареста, откакто са били хванати за ръцете и краката.

Те са безапелационни, че ще продължат с акциите си на разнообразни места в София и това не е краят за тях.

" Има арестувани в 1 РПУ. Група юристи сме тук от 2 часа, няма никаква опция да бъде осъществено тяхното законово право на юрист при задържане. Арестуваха ги на Орлов мост. Дойде екип на Спешна помощ за един от арестуваните. Твърди се, че за Манол Глишев. Нямаме никаква информация за тяхното здравословно положение ", показа Мая Манолова.

Тя добави, че към 04:00 ч. са се свързали с нея, с цел да я осведомят за обстановката.

" Около 04:30 бях на палатковите лагери. Беше отхвърлен профилираният превоз - емблематичният микробус на майките от " Системата ни убива ". Това са мутренски похвати, служителите на реда не са отговорни, те правиха полицейска акция. Това не е краят на митингите, а началото на идната им фаза ", сподели още Манолова.

Гражданката Бияна Алексиева е внесла подписка в Административен съд - София, а по-рано и във ВАП.

" Не ни разбирайте неправилно, ние не сме срещу митинга, не сме срещу смяната, само че желаеме това да се случи по верния и легален метод. Не желаем безредица и безвластие. Не желаеме нашата сила да бъде използвана. Протестът беше изопачен ", показа тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР