Беше наречена "най-мистериозната звезда във Вселената", по-голяма от слънцето, но

...
Беше наречена "най-мистериозната звезда във Вселената", по-голяма от слънцето, но
Коментари Харесай

Космически прах, а не "извънземна мегаструктура", забулва загадъчна звезда


Беше наречена "най-мистериозната звезда във Вселената", по-голяма от слънцето, само че все пак затъмнена, което беше одобрявано все едно някаква извънземна мегаструктура може би обикаля към нея.

Но в сряда изследване, извършено от повече от 100 учени, наблюдаващи звездата, наречена KIC 8462852, отхвърли слуховете за извънземно присъединяване."Прахът най-вероятно е повода, заради която светлината на звездата понижава и се увеличава", споделя водещата изследването Табета Бояджиян, помощник по физика и астрономия в Държавния университет в Луизиана, на която небесния обект е кръстен с прякора "Звездата на Таби".

"Новите данни демонстрират, че другите цветове на светлината се блокират при разнообразни интензитети, по тази причина каквото минава сред нас и звездата не е непрозрачно, както се чака от планета или извънземна мегаструктура".

Първоначалното изобретение на звездата е направено благодарение на галактически телескоп Кеплер на НАСА. Устройството открива планети, като наблюдава моменти, когато светлината на звездата се затъмнява, когато обектът минава пред нея.

Необичайните спадове в яркостта в Звездата на Таби – отдалечена на повече от 1000 светлинни години, към 50% по-голяма и с 1000 градуса по-гореща от слънцето - провокират световен интерес. Повече от 1700 души подариха към 100 000 $ при акция на Kickstarter, с цел да бъде изучена звездата в допълнение.

Астрономите в основаната в Калифорния обсерватория "Лас Кумбрес" я следиха от близко от март 2016 година до декември 2017 година /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР