Беше направен опит да бъде подменена кампанията за европейските избори

...
Беше направен опит да бъде подменена кампанията за европейските избори
Коментари Харесай

Ангел Найденов: БСП проведе една сбъркана кампания

Беше изработен опит да бъде сменена акцията за европейските избори с акция, която би трябвало да се трансформира в самобитно национално допитване за нуждата от смяна в страната, промяна на ръководството и предварителни избори. Дори и да съществува настройка у хората за нуждата от смяна, огромната част от хората не свързват тези очаквания с Българска социалистическа партия. Това разяснява в ефира на bTV Radio социалистът и някогашен боен министър Ангел Найденов.

Чуйте цялото изявление тук:

Your browser does not support the audio element.

Днес ръководителят Корнелия Нинова хвърли оставка пред пленума на левицата. „ Логично е, когато не постигаш задачите, които си декларирал в една акция, да поемеш отговорност, в политиката отговорност се носи посредством оставки”, акцентира Найденов.
Корнелия Нинова подаде оставка като водач на Българска социалистическа партия Конгрес на левицата ще бъде плануван до 15 дни, на него ще бъде определен новият водач
По думите му Българска социалистическа партия са провели „ една сбъркана акция с неправилни послания и акция, която беше извършена по неправилен начин”. „ Една от главните аргументи за загубата ни е фактът, че надценихме както съществуващия протестен избор, по този начин и революционалността на обстановката, напускайки Народното събрание преди към 3 месеца. Какво постигнахме? Краткият отговор е че нищо не постигнахме – лишихме се от опцията да използваме инструментариума на парламентарната демокрация”, акцентира някогашният министър.

Според него даже не е била предпазена европейската платформа на Българска социалистическа партия, в която е имало доста работещи неща: „ Ние не участвахме в дебата за тематиките и проблематиката за бъдещето на Европейски Съюз. Хората са се питали каква тъкмо акция вършим, защо се явяват кандидатите”.

Найденов засегна и структурата на самата евролиста: „ Имаше хора, които през живота си евентуално не са залепили един афиш на Българска социалистическа партия, само че се явяват като лица на БСП”. Според него внушенията за „ българския Орбан”, за смяна на реториката и за завой към консерватизма и съдействието със „ странни организации” са демотивирали част от гласоподавателите.

По отношение на идния след към две седмици конгрес, Ангел Найденов означи, че през днешния ден е било отхвърлено предлагането на Нинова всички управления на структури да минат през изборна процедура: „ Беше изработен опит националното управление да уточни локалните структури и да каже „ Там са виновниците за загубата!”. Това е ясно, че щеше да отвори един фронт на братоубийствени битки вътре в партията в навечерието на локалните избори”.
Георги Свиленски: Дали Българска социалистическа партия ще има нов ръководител, ще решат членовете на партията Според него ниската изборна интензивност е причина купеният избор да победи
Според него Нинова се предоверява на директния избор на ръководител като „ коз, с който може да бъде цакана партията или, надлежно, Националният съвет”. „ Когато извоювани избори бъдат още веднъж изгубени, когато имаш обстановка, която ежедневно работеше за Българска социалистическа партия и най-после приключиш със загуба, естествено е да поставиш въпроса за способността на управлението и персонално на ръководителя да ни изведе до успех”, уточни Найденов.

Той позволи и опцията на конгреса да бъде избран и.д. ръководител, който да довърши мандата на Нинова, т.е. да е отпред на партията до май следващата година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР