Беше ми предоставена възможността да видя колко хора ме уважават

...
Беше ми предоставена възможността да видя колко хора ме уважават
Коментари Харесай

Кантарджиев: Милите ми колеги протестират, но аз моля за малко успокоение |

" Беше ми предоставена опцията да видя какъв брой хора ме почитат в страната и какъв брой хора държат на мен и ме обичат. Много прелестно съм сюрпризиран от института. Милите ми сътрудници стачкуват в този момент, аз ги апелирам за малко утешение, с цел да не се отрази зле на тях и на института ".

Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев, някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания за освобождението му и за митингите в негова поддръжка. 

" Тъй като не ми дадоха опция да се сбогувам с тях, желая да им благодаря. Ръководих най-хубавия колектив - 9 години се готвихме, а последната година Центърът сподели на какво е кадърен ", уточни той. 

За новоназначението на досегашния зам.-директор на проф. Ива Христова Кантарджиев обясни, че са работили добре: " Каквото съм могъл от опита, съм предал. Мога да ви кажа, че в нейно лице имам заслужен заместител. Тя държи на института ".

По думите му най-опасно е, когато се вършат промени от някой, който е за малко, само че си е внушил, че е за дълго. " Така както същите тези преди 20 години направиха опазването на здравето по собствен модел. Вие удовлетворени ли сте от системата на нашето опазване на здравето? Аз като доктор и жител не съм удовлетворен ", добави проф. Кантарджиев. 

Стана ясно и че той чака да му се обади проф. Христова, с цел да й даде печата и значими документи. " Желанието на министъра беше да освободя поста в понеделник, само че защото малко се забавих в канцеларията, стана вторник. Всеки понеделник имаме управителен съвет - пристигна секретарката и сподели, че министърът желае да се срещне с мен и проф. Христова. Отидохме и говорихме 10 минути, с цел да види министъра какъв брой са заболели и здрави. Когато останахме двамата, той ми сподели, че съм за пенсиониране. Благодарих му, че няма да го науча от медиите ", изясни още някогашният шеф на НЦЗПБ.

Той добави, че министър Кацаров не му е дал оценка:

" Даже някои си разрешиха да кажат, че ми е изказал признателност - не е по този начин. Благодарността е на уеб страницата на министерството. Тя се появи в късния следобяд, когато мои сътрудници бяха на протест ".

Кантарджиев добави още, че сегашният здравен министър е бил зам.-министър във второто държавно управление на Иван Костов, " когато се наливаха основите на здравната каса с едни пътеки, които са уникат в света ".

" Видях го в едни изявлението по време на Коронавирус рецесията, където говореше, че това е скрита интрига и че подобен вирус няма. Някои хора очевидно са завиждали, давайки онлайн изявленията. Може би са завиждали, че бяхме подсложени на този напън - заран от 8 ч. и вечер в 17 ч. в продължение на три месеца да дадем 158 брифинга ", съобщи той.

По думите му служебното държавно управление е почнало да търси грешките на предходното, а не се прави това, което би трябвало. " От жизненоважно значение е да се стимулират хората да се имунизират. При свръхнапрежение на РЗИ 20 000 сложени ваксини, които се вършат, са малко. Трябва да са 50-60 000. Най-важен е персоналният образец ", безапелационен е Тодор Кантарджиев. 

За думите на министъра, че Щабът не е оставил писмени следи, Кантарджиев уточни, че информацията е цифрова и има записи от конференциите и обществените изяви. 

" Винаги може да се види, когато има завист, само че всичко би трябвало да се гледа с усмивка. Трябваше и най-тежките ограничения да бъдат съчетани с някакво човешко отношение ", счита някогашният шеф.

За работата си в Националния център и на въпрос каква заплата е получавал проф. Кантарджиев изясни, че преди 9 години главната му заплата е била 1200 лв.. " До преди коронакризата професор взимаше 1200 лева, 1000 лева доцент, а биолозите - 800 лв.. За да ги стимулират, трябват огромни старания. Сега моята заплата е 3750 лв. ", съобщи той.

От думите му стана ясно, че е с тежко малигнено хематологично заболяване с трансплантация с костен мозък. Те бяха във връзка въпрос за средствата му, които е заявил: " Когато стартира епидемията, имунната ми система беше толкоз зле и мислех, че имунизацията няма да ми подейства. Парите в данъчната ми декларация сме ги събирали за моето лекуване, те са от застраховката живот на жена ми, която умря. На никой не поисквам по този начин да ги събира и да е за това ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР