Беше ми дадена възможност да избирам поста си в кабинета

...
Беше ми дадена възможност да избирам поста си в кабинета
Коментари Харесай

Асен Василев: ИТН ми дадоха възможност да избера поста си в кабинета им

" Беше ми дадена опция да предпочитам поста си в кабинета на " ИТН " - вицепремиер по еврофондовете или екоминистерството. Проблемът не е постът, а неналичието на идентична визия за икономическата политика на страната в идващите 12 до 24 месеца ". Това съобщи служебният министър на финансите Асен Василев по Nowa News.

Той изясни, че от „ ИТН “ са му са се обадили преди 10 дни, само че кардиналните разлики посред им са се оказали непреодолими. А в случай че визията му съответствува с тези на съответна партия, може да организира диалози за възможен нов кабинет.

" Средствата, които идват след актуализация на бюджета, не би трябвало да се употребяват за понижаване на недостига, а за спомагателни средства за медиците, да се актуализират пенсиите и да се заделят средства за помощ на бизнеса при положение на нова Коронавирус вълна ", показа той.

Василев акцентира, че с цел да имаме по-високи заплати, би трябвало да произвеждаме артикули с по-висока добавена стойност. И разкри, че няма транзакции сред държавните компании и тези от листата „ Магнитски “.

" ББР би трябвало да поддържа дребния и междинен бизнес. България е с най-ниските разноски като % от Брутният вътрешен продукт, по-високи сме от Съединени американски щати, само че не доста. 43% от пенсионерите са под прага на беднотия. Имаме доста разходи, които би трябвало да бъдат прегледани детайлно, тогава ще се окаже, че пари има за всичко ", разяснява финансистът.

Той уточни, че избира екипа си самичък и не получава позвънявания с нареждания.

" Планиран е 3,9% недостиг на бюджета - той ще е значителен на края на годината, защото има повече разноски. Мерките против Коронавирус бяха обезпечени единствено до март месец. Затова и внасяме актуализации. При този му тип нямаше да има преизчисляване на пенсиите и помощ за бизнеса. Планът е актуализацията да влезе в действие от 1 октомври ", изясни Василев.

По думите му служебното държавно управление е генерирало спомагателен доход от 1,5 милиарда лева Министърът счита, че по-следващата година може да се върви към стесняване на дефицитите. Дотогава нападателно би трябвало да се стопират течове и разходи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР