Беше ли окончателно предотвратена търговската война между САЩ и ЕС

...
Беше ли окончателно предотвратена търговската война между САЩ и ЕС
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Европа не може се справи с промените без участието на САЩ

Беше ли дефинитивно предотвратена комерсиалната война сред Съединени американски щати и Европейски Съюз след срещата Тръмп - Юнкер, какви са последствията от съглашението сред двамата водачи и кои са новите провокации пред Европейски Съюз, тези въпроси разяснява в студиото на " Денят стартира " с Георги Любенов Елена Поптодорова, вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия контракт и някогашен дипломат на България във Вашингтон.

Компромисът сред Доналд Тръмп и Жан-Клод Юнкер беше една добра вест от Вашингтон, тъй като се реализира сделка, която облагодетелства и двете страни.Юнкер откри ключа към президента Тръмп, явно имаше съгласие, химия сред двамата, разяснява Поптодорова.
Елена Поптодорова: Това обаче значи и връщане към Трансатлантическото съглашение, което беше инициирано от Обама и оспорвано от Тръмп, за мен любопитното е дали има смяна в мисленето на американския президент.
По думите на дипломата, сега Европейски Съюз е изправен пред едни напълно нови действителности и сигурно следва вътрешно предоговаряне, където Вишеградската група и Балканите ще имат доста мощно наличие.
Елена Поптодорова: Това следва от есента и сигурно няма да се случи без присъединяване на Съединени американски щати, тъй като Европа не може да се оправи сама.
И още - има ли потребност от покачване на бюджета за защита НАТО и по какъв начин вътрешнополитическите процеси у нас въздействат на външната ни политика, вижте диалога с Елена Поптодорова във видеото!
 Какви са реакциите на избегната комерсиална война сред Съединени американски щати и Европейски Съюз? Какви са реакциите на избегната комерсиална война сред Съединени американски щати и Европейски Съюз?
Реакциите по отношение на рухването на всички мита за индустриални артикули, както от Европейски Съюз, по този начин и от Съединени американски щати, в Европа са от въздишки на облекчение до по-резервирано о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР