Беше краят на ноември 2010 г. Жозе Моуриньо за първи

...
Беше краят на ноември 2010 г. Жозе Моуриньо за първи
Коментари Харесай

Бивш испански съдия към Моуриньо: Има само един петел тук и това не си ти, а аз

Беше краят на ноември 2010 година Жозе Моуриньо за първи път гостуваше на " Камп Ноу " като треньор на Реал Мадрид и искаше да сложи фокуса върху основния арбитър Едуардо Итуралде.

" Не ме тормози рефера, само че в случай че взема статистиката и някои материали, които съм чел във вестниците, Барса са щастливи с Итуралде, а Реал по-малко. Аз обаче считам, че това е някак си инцидентно. Итуралде не е почитател на Барселона, а на съдиите. Имам религия в него и чакам той да се оправи добре. Ако играчите му оказват помощ, ще е по-лесно да се оправи добре. Ако обаче не поучи помощ, няма да е толкоз елементарно. Искаме да помогнем на съдията, а не да му вършим живота сложен ", съобщи Моуриньо преди мача.

Въпросното Ел Класико приключи с разгромното 5:0 за каталунците, като в този момент самият Итуралде споделя за своята среща със Специалния незабавно след последния съдийски сигнал. " Тъй като той е толкоз изразителен, елементарно е да го видиш по какъв начин идва. Ти виждаше Моу толкоз елементарно. Това той го сподели преди това 5:0, което се изигра в понеделник поради избори. Излезе на първата страница на вестниците, като всички го прочетохме и чухме. Той искаше да ми повлияе, несъмнено. Ако ти си подпалвач, постоянно би трябвало да си подобен. Не можеш да си подпалвач и по-късно 90 минути да си останеш седнал. Ако си петел, постоянно си подобен. Накрая той пристигна да ме поздрави. Аз го обгърнах през рамото и му споделих: " Сбърка в едно нещо. Тук има единствено един петел и това не си ти, а аз " ", показа Итуралде пред Carrusel Deportivo.

Nuestro @itu_edu recuerda qué le dijo a Mourinho en esta foto al final del Barça 5-0 Real Madrid

" Al final del partido Mourinho viene a mí y me dice 'muy bien Iturralde' y yo le digo 'te equivocas en una cosa: aquí hay un gallo y no eres tú soy yo " pic.twitter.com/eu9DMa4H3x
— Carrusel Deportivo (@carrusel) May 31, 2020
Въпреки това, някогашният испански рефер признава, че по-трудно е ръководел мачовете на Джосеп Гуардиола, тъй като той бил " по-загадъчен ". Той също по този начин споделя по какъв начин в Реал не са желали той да свири финала за Купата на краля против Барселона през същия сезон. Тогава основен арбитър беше Алберто Ундиано Майенко, а " белите " завоюваха с 1:0 с гол на Кристиано Роналдо в продълженията. " Това беше най-лошата ера във връзка с напрежението сред играчите. Преди началото на мачовете те се поздравяваха, говореха си,... При Моуриньо даже не се и поглеждаха. В оня прочут край тези, които ми постановиха несъгласие, бяха Реал Мадрид, защото се очакваше доста под напрежение дуел. Трябва да се намерения какъв вид арбитър има за даден вид мач. Ако някой различен бъде назначен, той даже може да промени резултата ", добави Итуралде.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР