Беше края на юни, когато Ерик Пауъл даде току-що закупеното

...
Беше края на юни, когато Ерик Пауъл даде току-що закупеното
Коментари Харесай

Твърди се, че дългогодишният тунер от Флорида мами клиенти от десетилетия

Беше края на юни, когато Ерик Пауъл даде преди малко закупеното си BMW 440i от 2018 година на Стенли Суфрант от Teknik Tuning в Ривиера Бийч, Флорида за хиляди долари на части и труд. Собственикът на магазина увери, че работата няма да отнеме повече от две седмици и евентуално ще завърши малко след празника 4 юли. И въпреки всичко беше средата на октомври, когато разговарях с Пауъл, а колата му към момента не беше на алеята му. За страдание неговият опит в работата със Суфрант наподобява е общ, основан на правосъдни документи и изявления във конгреси на запалянковци отпреди повече от 15 години, в които се твърди, че е незавършена работа, неспазени обещания и коли, държани като заложници.

Пауъл, спортен водач, който се състезаваше през миналия сезон в GT4 America, се срещна със Souffrant на събитие, където Souffrant беше екипаж. Пауъл трансферира своето BMW на Souffrant, „ сертифициран механик за продуктивност на ASE “ съгласно страницата му в LinkedIn, за изцяло вътрешно видоизменение, състоящо се от нов турбокомпресор, всмукателен колектор, усъвършенствания на горивната система, спирачно окачване, спирачки и диференциал, единствено за име на надстройките на заглавието. Пауъл към този момент беше закупил и изпратил някои от частите, само че доста от скъпите продукти трябваше да бъдат поръчани от Souffrant с сред $8 000 и $10 000, изпратени от Пауъл посредством CashApp.

„ От самото начало той постоянно е твърдял и демонстрираха фотоси на тези коли, тези структури “, сподели Пауъл. „ Той има това персонално BMW с към 1500 конски сили, LS twin-turbo или нещо сходно. Знаете ли, тествахме в Себринг през февруари и той кара McLaren 720S на пистата и сподели, че е негово. “ Пауъл сподели, че Суфрант му споделил по това време, че работи в екипаж просто тъй като му харесва, а не тъй като има потребност от работата.

Пауъл изпрати на The Drive над 100 екранни фотоси на последвалия си текстов продан със Суфрант, когато нещата се развиха разпилян. „ Аз и той говорихме, планирахме и всичко, което споделих, той сподели „ да, няма проблем, това е елементарно, несъмнено “. Това е единствената ми кола, тъй че би трябвало да приказваме за времева рамка, а той сподели „ да, не повече от две седмици. убеден.

В избран миг отговорите на притежателя на магазина започнаха да идват по-малко и по-далеч, оставяйки разочарования Пауъл на мрачно дни или седмица. Той най-сетне съумя да вземе своето BMW от Teknik на 28 октомври, като множеството от частите, които Суфрант се съгласи да инсталира, към момента не бяха в колата, а Пауъл към момента нямаше хиляди долари за продукти, които тунингьорът сподели, че е купил, само че ги нямаше на никое място. Това, което се случи сред двамата мъже през лятото, е предупредителна история за всеки, който дава колата си на относително чужд за работа. Drive се свърза със Souffrant по телефон и имейл и не получи отговор по време на публикуването.

Поредица от неуспехи

Първото закъснение пристигна посредством текстово известие в края на юни, когато Суфрант сподели, че е отвън града и работи върху „ други коли “. Малко повече от седмица по-късно той сподели на Пауъл, че би трябвало още веднъж да анулира ETA, тъй като майка му е в болница, и изпрати фотография на жена в болнично легло. Дни по-късно той не можа да работи върху BMW на Пауъл, защото се предполагаше, че е било блокирано в асансьор, с друго транспортно средство под него, за което Суфран сподели, че няма ключове и принадлежи на братовчед му.

Когато Суфран отговори, той сподели, че е ангажиран с работа, или кара щерка си някъде, или на ортодонт, или се възвръща от зъбна интервенция. В средата на август Пауъл даже получи такси за пътни такси по пощата от цяла Флорида, чак до Окала, почти три часа северно от мястото, където се намира Teknik. Суфрант сподели на Пауъл посредством текстово известие, че братовчед му е карал колата, с цел да посети „ трима разнообразни машинисти “ по отношение на шпилките на изпускателния колектор, които механикът сподели, че е счупил.

„ Преди да получи моята кола, той отговаряше на телефона всякога. Сега е в действителност мъчно да го хванем “, сподели Пауъл при започване на октомври, когато BMW-то му към момента беше заседнало в сервиза. „ [Аз] го преследвам непрестанно. И разбирам, в случай че има малко закъснение, само че връзката беше нулева и той постоянно ми обещаваше да ми изпраща фотоси, или видеоклипове, или FaceTime от магазина, само че в никакъв случай не го направи. „

Когато серията GT4 America дойде на Road America през уикенда на 25 август, Суфрант пристигна при екипажа и сподели на Пауъл, че ще довърши колата си след Деня на труда идната седмица, 4 септември. не се е случило.

„ Денят на труда е в близост, нито дума от него, не дава отговор на позвъняванията, нищо “, сподели Пауъл. „ Седмица по-късно той най-сетне се свърза с мен, има някакви други глупави извинения. И най-сетне той се свърза с мен и ми сподели „ Ще направя колата ти подготвена, ще я докарам в Себринг. “ p>

Около среднощ преди деня за конфигурация в Себринг, Пауъл сподели, че Суфрант му споделил по телефона, че освен не е съумял да приключи колата, само че и че няма да взе участие в надпреварата, защото тимът е разчитал на него. Въпреки това той сподели на Пауъл, че ще направи BMW до петък, 22 септември и ще го докара на пистата. След като и това не направил, Пауъл посетил магазина на Суфрант в Уест Палм Бийч на идващия вторник и чакал пред него четири часа. Суфрант по този начин и не се появи, защото се предполагаше, че е бил в Тампа за зъболекарска работа.

Около месец по-късно Суфрант трябваше да прикачи колата до Индианаполис по време на последното съревнование за сезона. Пауъл сподели, че е останал безсънен до 3 сутринта, чакайки механикът да се появи; този път извинението беше проблем с филмовия откъс.

„ Той също ми сподели, че колата е „ 100% подготвена “. Казвам си, добре, добре, по какъв начин мина на дино? " — попита го Пауъл. „ Стана добре “, допуска се, че дава отговор Суфрант.

„ Колко мощ направи? Как работи? Каква е работата тук? „ О, направи добра мощ. “ Е, каква мощ!? "

Пауъл го настоя за числа и механикът оцени колата на 610 конски сили на етанол E85 и 575 к.с. на 93 октана. „ Тази кола, 575 на газ, не знам дали е допустимо “, сподели Пауъл. „ И в случай че направи 575 на бензин, ще направи повече от 610 на етанол! “

През октомври Пауъл сподели, че се е свързал с полицията на Уест Палм Бийч за помощ, която го е нарекла гражданска материя. Той също по този начин сподели, че отделът му е споделил, че ще изпрати чиновник в Teknik Tuning, с цел да ревизира положението на колата, и че служителят ще се свърже с него дали са съумели да осъществят контакт със Souffrant или не. Това в никакъв случай не се е случвало.

Обща история

Страницата на Teknik в Гугъл Maps има 10 отзива. Шест имат пет звезди, само че четири имат единствено една. „ Донесохме нашия R8 в този магазин през ноември предходната година за двойни турбини “, гласи критика от лице на име Джо Колоджи от октомври 2023 година „ Оттогава НЕ сме се чували с тях. Няма отговор, когато се обаждаме. Отиваме с цел да съобщите за откраднат. СТОЙТЕ ДАЛЕЧ Телефонният номер към този момент не работи. "

" СТОЙТЕ ДАЛЕЧ!!!!!!!!!!!! " стартира различен обзор от седем месеца по-рано. „ Този ​​човек Стенли изцяло ме измъкна и ми сподели доста неистини. Моля, направете си услуга и стойте настрани. Не позволявайте на неговата автобиография и фотоси на коли на тимове и надпревари, в които е взел участие, да ви впечатлят. Той взе пари от мен и направи нищо. Търся правосъдни дейности, до момента в който приказваме. "

Това би било задоволително обезпокоително, само че репутацията на Souffrant наподобява датира доста по-назад, съдейки по тематика във форумите на Supra, оповестена на 25 август 2006 година Тогава Souffrant управляваше гараж, наименуван Toyopro. Указателят на фирмите във Флорида изброява седем други магазина с разнообразни имена, в това число Teknik, които настояват, че „ Stanley Souffrant “ е регистриран сътрудник от 2010 година

Жалбата от члена на Supra Forums споделя, че са били препратени към Souffrant на основата, че той е настройвал спортни коли Toyota от началото на 90-те. Можете да прочетете цялата история за себе си (TL; DR е, че Souffrant твърди, че е карал колата на клиента в продължение на две седмици и половина всеки ден, изключвал е одометъра, не е конфигурирал нищо и го е оставял да „ тече отвред “), само че някои от ударите ще звучат познато. Индивидът загатва, че когато в началото са теглили колата си до къщата на Суфрант за работа, той ги е впечатлил със „ фотоси в списание на колата си на писта “ и истории за неговите структури през годините. „ Чувствах, че с тези акредитации той би трябвало да е добър претендент да работи върху колата ми. Не знаех какъв брой бъркам и какъв пъкъл ще последва. “

Служител на окръг Палм Бийч на съдилищата връща редица цивилен каузи против Souffrant, в това число три, обхващащи 2023 и 2019 година, които наподобява се отнасят до работа по потребителски транспортни средства. Последното влизане включва Lexus GS300 от 1999 година, за който ищецът Карлос А. Гейл написа, че е бил нелегално арестуван в Teknik Tuning през юни. Окончателният записван документ наподобява демонстрира, че колата в последна сметка е била върната през август, само че казусът остава открит, както и настрана дело за искове с дребен веществен интерес за пари, изразходвани за елементи като депозит за услуги.

Както се случва, можете сами да разгледате Teknik Tuning, с помощта на видеоклип в YouTube, качен от канал, наименуван StreetlyTunedTV, преди към година. В това петминутно видео тихият Souffrant показва гореспоменатото издълбано, двойно-турбо LS-захранвано E46 M3, което той има намерение да направи 2500 к.с., когато всичко е казано и направено, както и първообраз на Daytona от предходно потомство, който той поддържа в близост за SCCA надпревари. По-късно той върти явно модифициран McLaren 720S до Луната, за който също твърди, че е негов. Когато домакинът на видеоклипа в YouTube го пита каква е тайната на притежаването на суперавтомобил, Суфрант споделя „ работете крепко и спестете парите си “.

https://www.youtube.com/watch?v=HZjjLiHOlfc < /p>

Що се отнася до Пауъл, той споделя, че когато най-сетне си е върнал колата, като се е появил в Teknik, когато Суфрант е бил там, също са му дадени редица други движимости като поръчителство, тъй като Суфрант не е имал парите за възобновяване на изчезнали елементи и незавършена работа. Това включва кутия с джанти Forgeline за McLaren, задно крило от първообраз Daytona и - както се случва - турбокомпресор за Audi R8. Към момента на писане на тази публикация Пауъл споделя, че Суфрант не му е върнал парите.

БМВ-то изглеждаше в прилична форма, когато беше още веднъж в ръцете на Пауъл, даже в случай че имаше спомагателни 2500 благи по часовник, съставените елементи на окачването бяха оставени разхлабени и на четирите ъгъла, а спешната спирачка беше изключена. Пауъл сподели, че Суфрант е работил единствено върху окачването, спирачките и диференциала с надстройките, които е дал на механика, когато колата отиде за сервиз през юни. С други думи, никоя от частите, чието закупуване е платено на Teknik, наподобява не е купувана, да не приказваме за инсталиране на колата.

„ Очевидно не желая този човек да прави това на други хора “, Пауъл сподели ми. „ Прецакано е. “

Имате ли съвет? Изпратете ни записка: [email protected]

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР