Беше извършено едно престъпно деяние, чрез което в публичното пространство

...
Беше извършено едно престъпно деяние, чрез което в публичното пространство
Коментари Харесай

Говорителят на НАП: Разследващите имат две версии за атаката

Беше осъществено едно незаконно действие, посредством което в общественото пространство изтече необятен размер информация на милиони хора. Все още не знаем кой е създателят, само че по-важното в този момент е да се направи одит на осведомителната сигурност и технологиите, с цел да бъдат направени и съответните усъвършенствания на системата като цяло.
Това сподели пред Българска национална телевизия представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров след хакерската офанзива против приходната организация.

,,Не виждаме все още опасност от различен пробив на системата, само че отново ще повторя, че се постановат промени - софтуерни, процесни и такива, свързани с хора``, добави той и съобщи, че все още проверяващите имат две версии за офанзивата, само че отхвърли да разкрие повече информация представителят на Национална агенция за приходите.

,,Този пробив към този момент е поправен, т.е. уязвимостта по този канал е поправена, само че продължаваме с цялостния одит, като евентуално ще се наложи трансформация на целия програмен продукт. Ще осведомяваме самостоятелно всеки човек, чиито данни са изтекли в пространството, би трябвало единствено да намерим софтуерния метод по какъв начин да стане това``, уточни още Бъчваров.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР