беше изслушан в Европарламента в Страсбург. Той говори пред Групата

...
беше изслушан в Европарламента в Страсбург. Той говори пред Групата
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Странна е страстта на Гешев да пътува след взрива

беше изслушан в Европарламента в Страсбург. Той приказва пред Групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 440
" Не знам кой му е обяснил, че по този метод би могъл да реализира нещо. За мен е странна и пристрастеността му към пътуванията в разнообразни страни. Ако против теб е имало атентат, който е имал за цел да те убие и по-късно да имаш 3 пътувания едно след друго, които да не отмениш - това наподобява доста необичайно. Не знам какво толкоз е очаквал от това посещаване в Страсбург, в случай, че нашите западни сътрудници са хора, които разполагат с информация ", каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му надали Гешев може да им каже освен това от това, което те са знаели и без него.

" Путин несъмнено доста се опасява от Гешев. Човек би трябвало да знае какви са опциите му и да се преценява с тях, а другояче говоренето на празни приказки не оказва помощ на никого. Нямам спомен да съм чул Гешев да каже нещо съответно и нещо, което действително би могло да помогне на хората да се ориентират в някаква обстановка. Виждал съм го да се бие в гърдите по какъв начин ликвидира проведената престъпност и олигарсите, а на процедура - нищо ", допълни Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че всеки идващ гаф на Гешев се написа в неговата сметка.

" Когато един човек те е назначил, той има право да те уволни. Ако президентът проточи издаването на указа в един по-дълъг интервал, ще нанесе щета на самия себе си, тъй като и той към този момент ще бъде съпричастен към това, което е сътворил Гешев ", разяснява още някогашният министър.

Според него няма диалози за това по какъв начин може да се пристъпи към свикването на Велико национално заседание: " Едни избори за Велико народно събрание биха могли до някаква степен да решат и част от политическата рецесия в България. "

Попитан дали има съветско въздействие в службите ни, Йорданов отговори: " Руско въздействие има в цялата ни страна и то е основано на това, че към момента има много мощни връзки - хора, свързани със Съветския съюз, с образования, специализации там. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР