Беше година на амбиции и на много работа, която премина

...
Беше година на амбиции и на много работа, която премина
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Беше една година на амбиции

Беше година на упоритости и на доста работа, която мина като един момент, сподели в студиото на " Панорама " вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя разяснява, че не може да се приказва за никакви политически гаранции и че не може да е поръчител на който и да е и изключително на президента.

Илияна Йотова, вицепрезидент: Имаме извършена акция, в която обещахме на хората политиката на България да се прави в България, обещахме самостоятелност и обществена политика и вършим по този начин, че да изпълняваме нашите обещания. За тази година една от персоналните ми победи е да беседвам с хора от разнообразни политически партии.
Тя разяснява и Истанбулската спогодба, като сподели, че фокусът на дебатите е преместен, тъй като е значимо да се оправи с насилието над дами и слабите, както и с домашното принуждение:
Илияна Йотова, вицепрезидент: Конвенцията на този стадий не може да бъде утвърдена, с принуждение не може да приемеш документ против насилието, би трябвало да са уверени българските жители защо я желаят и какво написа в нея, само че целият спор е преместен в напълно друга посока. Конвенцията е за предварителна защита против домашното принуждение и насилието над дамите. Това е тематика, която би трябвало да бъде разисквана, конвенцията има текстове, които може и да не влязат в конвенцията, само че не са те тези, които се дискутират. Трябва да се види по какъв начин ще решим въпроса с насилието. Това са по-важните тематики.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР