Беше дълго, но като се има предвид въпросите, които ми

...
Беше дълго, но като се има предвид въпросите, които ми
Коментари Харесай

Платини: Не знам защо ме арестуваха

„ Беше дълго, само че като се има поради въпросите, които ми задаваха няма по какъв начин да не продължи дълго. Питаха ме за Евро 2016, за Световното състезание в Русия, за Световното състезание в Катар, за Пари Сен-Жермен, ФИФА, за доста други тематики. Не знам за какво съм тук, само че отговорих на всички въпроси ”. Това съобщи Мишел Платини, който беше задържан през вчерашния ден по съмнение за корупция по отношение на избора на Катар за хазаин на Световното състезание през 2022-ра година.

След разпита някогашният началник на УЕФА е бил освободен.

Платини бе определен за президент на УЕФА през 2007 година и остана на своя пост до 2015 година, когато бе отхвърлен от поста поради обвинявания в корупция. Той бе приет за виновен  за  приемането на нерегламентиран хонорар от страна на някогашния президент на ФИФА Сеп Блатер. Тогава му бе наложена възбрана да заема каквито и да е постове, свързани с футбола в границите на 6 години. След обжалване присъдата му бе понижена на 4 години.

Забраната изтече тази година през март, само че следствието за битка с корупцията във футбола, още веднъж се прицели в Платини и съответно по какъв начин тъкмо Катар е спечелил правото да бъде хазаин на Мондиала. за Световното тогава се бореха още юСАЩ, Южна Корея, Япония и Австралия
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР