Берое“ загуби от Славия“ с 2:1 в четвъртфинал от турнира

...
Берое“ загуби от Славия“ с 2:1 в четвъртфинал от турнира
Коментари Харесай

„Берое“ загуби от „Славия“ и отпадна от Купата

„ Берое “ загуби от „ Славия “ с 2:1 в четвъртфинал от шампионата за Купата на България, игран в София.

Двата отбора започнаха нападателно срещата и имаха своите положения. Стив Фуртадо откри в 38. минута със страховит гол, само че две минути по-късно Тасев изравни. В 57. минута домакините получиха право да изпълнят дузпа след интервенция на ВАР, а Кирилов я осъществя за 2:1. „ Берое “ опита да изравни, владееше самодейността, само че не съумя да го стори и отпадна от конкуренцията.

СТАРТОВ СЪСТАВ

Петър Хубчев направи една смяна в състава, по отношение на последния дуел против „ Ботев “ (Пловдив). В игра като титуляр стартира Давиде Мариани, който размени Кийлън Лебон.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути домакините центрираха рисково на два пъти в пеналта на „ Берое “, само че не се стигна до удар.

Тони Тасев бе изведен зад защитата в 4. минута и стреля около вратаря, само че топката мина на метър от гредата.

Три минути по-късно отлична композиция в офанзива за „ Берое “ приключи с удар на Тунгара от наказателното поле, само че право в ръцете на Вуцов.

В 12. минута радослав Кирилов получи в наказателното поле и съумя да стреля, само че топката мина на сантиметри от напречната греда.

Минута по-късно Виячки шутира от отдалеченост, само че прекомерно неопределено.

В 18. минута Фал получи в наказателното поле и бе съборен от Виячки, само че не последва сигнал от рефера.

Две минути по-късно Тунгара откри Камара в наказателното поле, който опита удар, само че той бе блокиран.

В 26. минута Иван Минчев насочи удар от отдалеченост, а Ганев мазета. Топката попадна в Тасев, който даде за Кирилов пред опразнената врата. Топката попадна в мрежата на „ Берое “, само че реферът маркира засада.

Две минути по-късно Мечев центрира от корнер, а Камара засече с глава. Соарес обаче почисти тъкмо пред голлинията. В идващия миг Мариани насочи удар от отдалеченост, само че право в ръцете на Вуцов.

В 30. минута Тасев центрира доста рисково от директен свободен удар, а състезател в бяло съумя да насочи удар с глава. Бен Юсеф обаче се намеси и почисти в корнер.

Три минути по-късно Мечев даде от фаул за Бен Юсеф, който насочи удар с глава, само че Вуцов избави.

„ Берое “ излезе напред в резултата в 38. минута. При отлична офанзива за „ зелено-белите “ топката мина през Мариани, Тунгара и Джонатан, а бразилецът даде за Фуртадо, който прати топката с прословут удар от към 25 м – 0:1

Две минути по-късно обаче домакините съумяха да изравнят. Рефрът не отсъди нарушаване пред вратата на „ белите “ и Тасев получи дълъг пас от своята половина. Успя да навлезе в наказателното поле и да прати топката в мрежата – 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три минути след подновяването на играта Тасев откри Бакеро, а той стреля от границата на пеналта, само че Ганев избави, а и реферът бе вдигнал своя байрак за засада.

В 50. минута Мариани лиши топката пред наказателното поле и стреля, само че около вратата.

Четири минути по-късно Кирилов проби и опитва центриране, което попадна в прибраната ръка на Бен Юсеф. След интервенция на ВАР Станислав Тодоров отсъди дузпа в интерес на „ Славия “.

Зад топката застана Кирилов, който прати топката в мрежата – 2:1.

В 64. минута Мечев центрира от директен свободен удар, а Фал игра с глава. Топката попадна в Бен Юсеф, който обаче прати топката над вратата.

В ответната офанзива Кирилов даде за Вълчев, който шутира над вратата от границата на пеналта.

Кийлън Лебон направи отличен пробив в 66. минута и центрира в наказателното поле, където първо удар на Фал, а по-късно на Тунгара попаднаха в тялото на бранители на „ белите “.

В 73. минута Серкан стреля от отдалеченост, а Вуцов съумя да избие. Топката попадна във Фал, който също стреля, само че нова интервенция на вратаря предотврати попадение.

Седем минути по-късно Мечев центира от корнер, а Бен Юсеф игра с глава. Топката попадна в Тунгара пред опразнената врата на домакините, само че реферът маркира нарушаване в офанзива.

В идващите минути играта бе доста накъсана, а реферът сподели редица картони.

Фуртадо засече от въздуха, центрирана от Лебон топка в добавеното време, само че ударът му мина над вратата.

Следващата минута Фал получи на границата, навлезе и стреля, само че около вратата.

Това бе всичко в срещата и „ Берое “ отпадна от конкуренцията за Купата на България.

В СЛЕДВАЩИЯ МАЧ

„ Берое “ гостува на „ Арда “ в среща от шампионата, а мачът е плануван за 7 март от 15 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР