Берое (Стара Загора) срещу Балкан (Ботевград) е по-интересната двойка от

...
Берое (Стара Загора) срещу Балкан (Ботевград) е по-интересната двойка от
Коментари Харесай

Пол Милър: Първата среща с Балкан ще бъде изключително важна

Берое (Стара Загора) против Балкан (Ботевград) е по-интересната двойка от плейофите на Националната баскетболна лига за мъже. Първият дуел сред двата отбора на 6 май от 19.00 часа в Стара Загора. В серията се играе до три триумфа от пет мача. Снощи Берое завоюва повече от безапелационно втория си дуел с Ямбол с 99:64 и с това затвори серията на 2:0 победи, достигайки до историческо второ присъединяване в полуфиналната плеофна фаза на НБЛ.

" Изиграхме добър мач, като това важи с цялостна мощ за второто полувреме. Първата част не бе неприятна, само че направихме повече неточности в нахлуване и отбрана, с което позволихме на отбора на Ямбол да означи лесни кошове. Смятам, че играхме добре. Не мога да кажа дали третата част е една от най-силните ни през този сезон, значително дуели изиграхме, само че в действителност бяхме извънредно постоянни в отбрана и оптимално прецизни в нахлуване. Четвъртфиналната фаза е към този момент зад тила ни и се готвим за дуелите с Балкан. На този стадий не чакам кой знае какви положителни вести към контузените ни играчи ", сподели старши треньорът Любомир Минчев пред клубния уебсайт. Позитивна беше оценката за успеха на гарда Пол Милър. Американецът въпреки всичко уточни, че има какво още да се желае във връзка с концентрацията в самото начало на срещите.

" Отново влязохме в срещата по-бавно, което е главната ни уязвимост в последните няколко срещи. Точно върху този съставен елемент би трябвало да подчертаваме при подготовката си за мачовете с Балкан. За благополучие след почивката увеличихме интензитета и пресата, което съществено тормози тима на Ямбол, и по този начин успяхме да отворим разлика в резултата. Като цяло постигнахме доста добра победа. Сега би трябвало да починем и да гледаме към идната фаза и мачовете с Балкан. Вярно е, че успяхме да ги победим на три пъти през сезона, само че това е към този момент минало и няма да ни помогне в идния полуфинал. Те са страховит тим, който остави диря в тазгодишното си присъединяване в европейските шампионати. Първият дуел ще бъде извънредно значим и се надявам, че ще влезем крепко в мача, с цел да използваме домакинското си преимущество ", съобщи Пол Милър. Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР