Берое спечели с 3:0 домакинството си срещу Черно море в

...
Берое спечели с 3:0 домакинството си срещу Черно море в
Коментари Харесай

"Берое" наруши правилата в мач на феърплея

" Берое " завоюва с 3:0 семейството си против " Черно море " в неделния дуел от XXV кръг на Ефбет лига. По този метод старозагорци съблюдаваха феърплея и опровергаха слуховете, че ще заобикалят успеха против варненци, с цел да запазят седмото си място, което би им осигурило право на плейоф за Лига Европа, в случай че го задържат и след втората фаза на шампионата. Сега, след триумфа над варненци, " Берое " излезе на 6-то място с 40 т. и си обезпечи място в първата шестица, с което сведе до най-малко възможностите си за евротурнирите. " Черно море " отстъпи на седмата позиция (37 т.) и не може да измести повече " Берое " преди последния кръг от първата фаза, защото има по-слаби индикатори в директните дуел (варненци завоюваха с 2:0 като домакини в първия мач посред им). " Черно море " обаче в този момент към този момент има действителни шансове за въпросния плейоф за Лига Европа.

Фактът, че " Берое " игра за достойнството си в този мач беше засенчен от неспазването на разпоредбите за обществена отдалеченост сред феновете на трибуните. Агитката на домакините бе скупчена през целия мач в своя бранш и това очевидно не направи усещане на никого в клуба, макар експлицитните инструкции на спортното и здравното министерства, както и на БФС. Сгъстеността на почитателите беше съчетана с обстоятелството, че нито един от тях не бе се подсигурил с защитна маска при такава рискова непосредственост. Така се повтори познатата картина и от предходните мачове от кръга, макар продължаващите тревожни информации за случаи на новозаболели от COVID-19. 

На трибуните бе и селекционерът на националния тим. Той бе измежду очевидците на гол №231 на Мартин Камбуров в елитната ни група. С попадението от дузпа в 29-ата мин. (за нарушаване против него от страна на вратаря на варненци Миодраг Митрович) Камбуров (39 г.) вече се намира на 22 гола от върха на Петър Жеков (253 гола). Нападателят има късмет да съкрати дистанцията в оставащите 6 мача на " Берое " този сезон, а от идващия ще може да преследва достижението с екипа на " ЦСКА 1948 ".

В 44-ата минута Алиун Фал вкара второто попадение за " Берое " - с глава след центриране на Стив Фуртадо. Резултатът беше завършен от завърналия се след лекуване на контузия Зоран Йосипович в 86-ата минута. " Черно море " игра над час с човек по-малко, откакто в 36-ата мин. Стефан Станчев получи втори жълт картон, откакто фаулира откъсващия се Фал.

" Заслужена победа на " Берое ". Не бяхме това, което сме привикнали да има в тима - да има заостреност, да владеем топката. Явно не бяхме подготвили тима за този мач, до втория гол и изгонването не стояхме зле, по-късно се наруши ритъмът. Трудно ни беше в този мач, не влизаме в шестицата, ще се борим за седмото място и бараж. Явно не съумях да активизирам играчите за този мач. Няма по какъв начин да подценим противника, който има и по-голям бюджет от нас. Нямаше експанзия в играчите, би трябвало да изиграем мачовете до края и ще решаваме за част от играчите, би трябвало да носят отговорност. Бяхме по-инертни, по-бавни. Една загуба няма да ни скапе тима ", разяснява след дуела треньорът на " Черно море " Илиан Илиев.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР