Берое постигна късен обрат и надви Балкан с 94:86 (11:23,

...
Берое постигна късен обрат и надви Балкан с 94:86 (11:23,
Коментари Харесай

Берое нанесе първа загуба на Балкан след обрат в Ботевград

Берое реализира късен поврат и надделя Балкан с 94:86 (11:23, 26:29, 29:23, 28:11) в мач от шестия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ), с което старозагорци изравниха по точки първенците. Тези два тима и Рилски състезател са с по една загуба от началото на сезона, а Левски Лукойл е съвършен на върха с шест триумфа.

Тройка на Станислав Цонков за 17:11 даде начало на серия от 12 безответни точки в интерес на Балкан в края на първата и началото на втората четвъртина, с помощта на което ботевградчаните си осигуриха рано голям задатък. Те се отдръпнаха на отмора с 15 точки преднина, само че Берое стопи разликата до девет преди началото на последната част в " Арена Ботевград ". Заралии се придвижваха последователно до актива на Балкан с течение на времето и нанесоха своя удар малко над две минути преди края. Остин Прайс и Иван Лилов вкараха тройки през 21 секунди и Берое поведе с 85:82, а разликата бе съкратена единствено с точка след панер и пропуск на Секулович от нарушаване.

Беройци обаче затвърдиха превъзходството си в края с тройка на Деян Карамфилов за 88:83, което на процедура постави завършек на борбата в този мач. Лилов приключи мача с 6 тройки и 25 точки за Берое, а Димитър Димитров означи 21 за Балкан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР