Берое отпадна от турнира за купата на ФИБА Европа, след

Берое отпадна от турнира за купата на ФИБА Европа, след ...

ДРАМАТИЧНО И НЕЩАСТНО ОТПАДАНЕ ЗА БЕРОЕ ОТ КУПАТА НА ФИБА.


Берое отпадна от турнира за купата на ФИБА Европа, след като отстъпи с 86:108 (20:25, 15:21, 23:28, 19:18, 9:16) след продължение на холандския ЗЗ Лайден. По този начин старозагорците, които спечелиха с 15 точки разлика първия мач, отпаднаха от надпреварата.

Иван Лилов се превърна в герой за Берое в редовното време, след като наниза тройка 30 секунди преди сирената и съкрати пасива на Берое до 15 пункта. ЗЗ Лайден пропусна следващите си две стрелби в последната атака и така се стигна до продължение, в което обаче холандците надиграха българите.

Допълнителната част започна с точни изстрели от нарушение на Остин Джеймс Прайс, но забивка на Рейгарвиус Уилямс върна домакините играта. Нова забивка на Тайлър Пърсънс даде преднина на ЗЗ Лайден в общия резултат, а последвалите четири точки от нарушения донесоха и спокойствие за холандците в остатъка от продължението.

Бракстън Хъгинс бе най-резултатен в мача с 27 точки за ЗЗ Лайден, докато Рейгарвиус Уилямс завърши с дабъл-дабъл при 21 и 16 борби. Остин Джеймс Прайс записа дабъл-дабъл за Берое с 22 точки и 11 борби.

ЗЗ Лайден ще играе в група "А" заедно с Бенфика (Португалия), Интер Братислава (Словакия) и ПВСК-Веолиа (Унгария).

Източник: cross.bg