Берое нанесе втора загуба от началото на сезона на шампионите

...
Берое нанесе втора загуба от началото на сезона на шампионите
Коментари Харесай

Берое повали Левски Лукойл в зрелище с грозен край

Берое нанесе втора загуба от началото на сезона на първенците от Левски Лукойл, печелейки трагично с 85:84 вкъщи в Стара Загора. Двата отбора изиграха извънредно оспорван мач, трансформирал се в същинско представление, което обаче завърши с грозни подиуми, откакто почитателите на старозагорци хвърлиха няколко бутилки на терена и по играчите на гостите, а Тодор Стойков за малко извади “сините” от терена.

Срещата стартира с превъзходство на Берое, довело до 9:6 в интерес на домакините, след което Левски Лукойл отговори със мощни минути, които обърнаха нещата в интерес на столичани - серия от 9-0 им даде преднина от 9:15. Заралии отвърнаха с шест безответни точки за 15:15, а след края на първата част имаха преднина от точка - 19:18.

Втората четвърт бе равностойна и нито един от двата отбора не успяваше да се откъсне напред с по-голяма разлика. Зрителите в зала " Общинска” станаха очевидци на голям брой смени на водачеството и в последна счете на почивката бе закрепено тъждество - 38:38. Серия от 16-5 в първите шест минути на второто полувреме, звук за която дадоха Божидар Аврамов и Деян Иванов, разреши на “сините” да пернат с 11 точки - 43:54. Отговорът на Берое не закъсня и домакините се върнаха в мача със своя мощна поредност, доближила ги до 52:54. След 30 минути игра столичани бяха напред с 54:58.

“Сините” отново дръпнаха в резултата, този път с 56:63, само че Берое не се съобщи и редуцира изоставането си до 65:61. Неспортсменско нарушаване на Уайт и техническо на пейката на домакините разреши на Левски Лукойл да се откъсне напред със 63:71, само че старозагорци Първо домакините поведоха със 77:74 след тройка на Желев, само че Мийович и Захариев върнаха преднината на гостите - 77:80.

Две равенства по-късно (80:80 и 82:82), Николай Стоянов наниза тройка от нула градуса за 85:82, принуждавайки Тити Папазов да вземе спиране 21 секунди преди сирената. Рембърт понижи до 85:84, а осем секунди преди края Стоянов извърши нарушаване в нахлуване, след което от трибуните полетяха предмети и гостите за малко бяха изведени от залата. В последна сметка първенците не съумяха да стигнат до сполучлива офанзива и изгубиха с точка, а в цялата блъсканица, основала се в края, Любомир Минчев бе изпъден от залата.

БЕРОЕ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ 85:84 (19:18, 19:20, 16:20, 31:26)

БЕРОЕ: Конър Франкамп, Тре Когинс, Николай Стоянов, Александър Янев, Далин Бачински (Тихомир Желев, Станислав Ваклинов, Джеймс Уайт)

ЛЕВСKИ ЛУКОЙЛ: Патрик Рембърт, Ръсел Робинсън, Христо Захариев, Миливое Мийович, Деян Иванов (Асен Великов, Калоян Иванов, Божидар Аврамов, Никола Маравич)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР