Берое е носителят на Суперкупата на България по баскетбол след

...
Берое е носителят на Суперкупата на България по баскетбол след
Коментари Харесай

"Берое" грабна и Суперкупата на България по баскетбол

" Берое " е носителят на Суперкупата на България по баскетбол след трагичен триумф с 86:85 над " Лукойл " Академик.

Двата тима, които заформиха грубо съревнование през предишния сезон и си поделиха трофеите – " студентите " сграбчиха купата, а " Берое " – купата, си дадоха нова среща.

Съставът на Любомир Минчев сподели по-голямо предпочитание и макар леки съмнения в края се поздрави с триумф. Най-полезен за старозагорци беше Александър Дейвис, който приключи с " дабъл-дабъл " – 20 точки и 13 битки. За " Лукойл " най-резултатен беше Христо Николов – Гларуса с 27 точки.

Най-интересно беше в последната четвърт, при която " Берое " поведе с 10 точки, само че мощни изяви на Христо Николов смъкнаха разликата единствено до три. В края " Лукойл " имаше офанзива, с която да завоюва и 24 секунди, само че Гларуса пропусна от тройката.

Последва сполучлив опит от наказателната линия на Дейвис и " Берое " завоюва.

След дуела обаче се появиха информации, че спечелилите могат да изгубят служебно. Причината е, че в края на първото полувреме " Берое " игра по едно и също време с петима чужденци. На днешното съвещание на Националната баскетболна лига е признато с осем на един гласа, при сходна обстановка да следва дисквалификация.

По подигравка на ориста единственият дал своя вот срещу е спортният шеф на " студентите " Тодор Стойков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР