Бернар Арно продължава да бъде най-богатият европеец и през 2022

...
Бернар Арно продължава да бъде най-богатият европеец и през 2022
Коментари Харесай

Французинът Бернар Арно е най-богатият европеец за 2022 г.

Бернар Арно продължава да бъде най-богатият европеец и през 2022 година. Той е отпред на класацията на най-богатите европейци съгласно вестник „ Ханделсблат “. От 1989 година той управлява групата компании Louis Vuitton Moët Henness, която обеднява 75 марки. Сред най-реномираните марки под шапката на концерта са Луис Витон, Диор, и Фенди. В концерна взе участие и френската козметична верига „ Сефора “. Списанието „ Форбс “ оцени положението на богатия французин на съвсем 147 милиарда евро.

На второ място в класацията е наследничката на създателите на L'Oréal - Лилиан Бетанкур. Тя е избрана и като най-богатата жена в света. Заедно със своето семейство Бетанкур държи 30 на сот от козметичната компания. През 2022 година нейното финансовото богатство се прави оценка на 74 милиарда евро.

Основателят на Zara Амансио Ортега е трети по благосъстояние. Той управлява едни от проспериращите текстилни предприятия в света. Финансовото положение на Ортега се прави оценка на 54 милиарда евро.

Собственикът на „ Lidl “ и „ Кaufland “ Дитер Шварц е четвърти по благосъстояние в Европа. Състоянието на Шварц се прави оценка на 44 милиарда евро.

 

Пети е френският бизнесмен Родолф Сааде. Той е наследник на починалия Жак Сааде, френски корабен магнат. Родолф наследи CMA CGM, която е една от най -големите корабни компании в света със седалище в Марсилия, Франция. Смята се, че Родолф Сааде има 42 милиарда евро.

 

Шести по благосъстояние е французинът Франсоа Пино, Той е ръководител и изпълнителен шеф на Kering от 2005 година и президент на Groupe Artémis от 2003 година Женен е за холивудската актриса Салма Хайек. Смята се, че има 40 милиарда евро.

Германецът Клаус Михаел Кюн е седми в класацията за най-богати европейци. Неговото положение възлиза на 37 милиарда евро. Той е мaжopитapeн coбcтвeниĸ нa мeждyнapoднaтa тpaнcпopтнa ĸoмпaния Кühnе + Nаgеl. Карл Албрехт Джуниър и неговата сестра Беате Хайстер са наследници на съсобствениците на веригата Алди.

 

Джовани Фереро е девети по благосъстояние в Европа. Джовани Фереро е ръководител на италианската фамилна компания със същото име Ferrero. Компанията е най-известна с артикули като Nutella, Kinder Schokolade и Tic Tac. От 1997 година той управлява групата с изчислено персонално положение от към 34 милиарда евро - което го прави най-богатият италианец. Съвсем неотдавна групата, която продава продуктите си в 170 страни, генерира оборот на стойност 12 милиарда евро.

Братята Вертхаймер, притежателите на Chanel, са десети по благосъстояние в класацията. Тяхното благосъстояние се прави оценка по данни на „ Форбс “ на 29 милиарда евро.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР