Бернар Арно, най-заможният човек в Европа, стана още по-богат. Акциите

...
Бернар Арно, най-заможният човек в Европа, стана още по-богат. Акциите
Коментари Харесай

Нестихващият интерес към луксозните стоки увеличи богатството на най-заможния европеец с $19 милиарда

Бернар Арно, най-заможният човек в Европа, стана още по-богат. Акциите на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE доближиха връх, откакто компанията за първокласни артикули регистрира надалеч по-добри от предстоящите продажби, написа Bloomberg.

Богатството на французина набъбна с над $19 милиарда през 2019 година. И Арно към този момент се съревновава с Бил Гейтс и Уорън Бъфет в показателя на изданието с общи активи на стойност $87 милиарда.

В четвъртък акциите на LVMH нарастнаха с 4 % до €342,80 - най-високото равнище от октомври 1989 година, когато те започнаха да се търгуват на борсата. Пазарната капитализация на компанията доближи близо $200 милиарда.

Арно постепенно, само че решително се изкачва измежду европейските милиардери, като съумя да изпревари създателя на Inditex SA Амансио Ортега и Франсоаз Бетанкур Мейер, наследничка на империята L`Oreal. И даже именития вложител Бъфет.
 Бернар Арно
Източник:

Бернар Арно

Изкачването му продължава наклонността най-богатите хора от Стария континент да дължат позицията си на компании в бранша на първокласните и други потребителски артикули. Сред останалите милиардери в Европа са създателите и наследници на компании като производителя на Nutella Ferrero, Chanel, както и на притежателя на марката Ray-Ban.

Продажбите на LVMH надвишиха прогнозите на анализаторите за първото тримесечие на годината. Луксозната промишленост е в напредък към този момент трета година, а главен мотор на растежа е Китай - макар забавянето на икономическия напредък.

Приходите на компанията се повишават с 11 % до €12,5 милиарда. LVMH е най-голямата френска компания по пазарна капитализация.
 Макензи Безос - някогашната сервитьорка, която стана четвъртата най-богата жена в света
Макензи Безос - някогашната сервитьорка, която стана четвъртата най-богата жена в света

Историята на сполучливата американска писателка и към този момент някогашна брачна половинка на Джеф Безос
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР