Бермуда, Вирджинските острови и Аруба. Това са само 3 малко

...
Бермуда, Вирджинските острови и Аруба. Това са само 3 малко
Коментари Харесай

БФС се заличи от футболната карта

Бермуда, Вирджинските острови и Аруба. Това са единствено 3 малко известни в спорта страни. Но всички те използваха привилегията да са част от Цар Футбол и да дадат своя избор за неговия Кавалер №1. Право на това имаше и България. Като пълновръстен член на ФИФА.
Но БФС самичък се зачерта от футболната карта на света! Едва ли има друга страна, чийто народен селекционер и капитан не са дали своят вот в влиятелната анкета. Но също надали има друга, в която футболът е подобен фарс. Началници се ругаят просташки из обществени мрежи. Програмата за шампионата е направена единствено за идващите 3 кръга. Националният селекционер е някъде в чужбина и изобщо не е ясно дали има контракт. Още по неразбираемо е кой е капитан на България. От БФС може да погледнат в листата на гласувалите за №1 в света коя страна не е направила най-малко средностатистическа контрола в идната пауза за националните тимове.
До късно нощес от „ най-модерната база в Европа “, където е седалището на централата, не дадоха пояснение за неналичието на роден избор в допитването на ФИФА. Всъщност, никой не го и чака. Не единствено обяснението. Оказа се и вотът на България. Най-лошото е, че и на никой в БФС не му пука за тези детайлности. А може би даже е по-добре, че нямаме мнение. Така си спестяваме следващ скандал, тъй като неотдавна уволненият Ивайло Петев рече, че вотът му бил манипулиран. Едва ли това е станало в централата на Джани Инфантино в Цюрих, където не се трогват, че ни няма на картата.
Преди години (не толкоз много) треньор №1 в века Димитър Пенев самоуверено посочваше Христо Стоичков преди всичко на планетата. Имаше с какво да се гордеем и вотът не бе чиста проба патриотичност. България беше на картата на света! Днес ни няма. Остана единствено оценката на ФИФА, че вестник „ Труд “ е институция за футбола и заслужава неин представител да бъде персонално поканен да гласоподава за №1 в света. Ние приехме всичко това рутинно. Така както гласуваме само от България и за „ Играч №1 в евротурнирите “ и „ Златното момче “ на света. Нормално. Но не и за БФС, който проспива избор, а ние желаеме да се събудим за международно или европейско.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР