Берлинските власти планират да приемат 300 бежанци от гръцките лагери.

...
Берлинските власти планират да приемат 300 бежанци от гръцките лагери.
Коментари Харесай

Германия планира да приеме още 300 бежанци от гръцките лагери

Берлинските управляващи възнамеряват да одобряват 300 бежанци от гръцките лагери. Това съобщи Адреас Гейсел, сенатор от столицата на Германия, съобщи РИА Новости, представена от организация " Фокус ".
Сенатът на Берлин във вторник (16 юни) одобри предлагането, импортирано от самия Гeйсел. " Лагерът в Мория е издигнат за 3000. души, само че към този момент няколко месеца там има повече от 20 000. бежанци. Ситуацията с доставките на вода и даването на здравна помощ там е тежка. Озовахме се в обстановка, в която тази филантропична злополука може да се трансформира в проблем за опазването на здравето ", сподели Гейсел на конференция след съвещанието на Сената.
По думите му заповедта за приемане на бежанците ще се отнася за общо 300 души, преди всичко деца без придружители, бременни дами и хора в риск от COVID-19, основно мигранти над 60 години, както и представители на другите малцинства. 
" Ние би трябвало освен да заявяваме европейските си полезности, само че и да ги използван на процедура. И макар сложната обстановка, в която самите ние се намираме, ние сме в положение да окажем помощ. Здравните ни заведения ни разрешават да вършим това без усложнения ", добави той.
Гейсел означи, че е наясно с рецензиите към този метод „ от десния (политическия) лагер “, като акцентира, че „ би трябвало да оказваме помощ на хората ", когато това е допустимо. 
Решението на Сената в Берлин би трябвало да бъде утвърдено от министъра на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР