Берлинската полиция е образувала десетки дела срещу хора, които не

...
Берлинската полиция е образувала десетки дела срещу хора, които не
Коментари Харесай

Коронавирусът в Берлин: как полицията контролира гражданите

Берлинската полиция е образувала десетки каузи против хора, които не съблюдават разпоредбите, въведени поради новия ковид. А санкциите стигат до 25 хиляди евро. Кои са най-честите провинения на берлинчани? " Дойче веле " споделя.

Берлин, март 2020. Няма футболни мачове, няма демонстрации, нито пък други всеобщи прояви. Магазините, питейните заведения и заведенията за хранене са затворени. Туристите са изчезнали, локалните си стоят по домовете. Няма кого да ограбиш, нито пък има с кого да се сбиеш. Би могло да се допусне, че по време на рестриктивните мерки, въведени поради пандемията от ковид, полицията в Берлин има по-малко работа, само че е тъкмо противоположното.

Нов тип престъпност - корона-кражби

Като цяло битовата престъпност може и да е намаляла, само че броят на закононарушенията, свързани с COVID-19, пораства. Става дума за обири на тоалетна хартия, на защитни маски и на дезинфектанти. Има и случаи на опити за машинация на пенсионери - с позвънявания от мними роднини, сякаш нуждаещи се от пари за лекуване.

Една от дилемите на служителите на реда е да ревизират дали в парковете не са се събрали прекалено много хора. Но тук рядко се стига до нарушавания. По-често санкции се постановат заради други аргументи: на нелегално отворени кафенета и сладкарници, както и на събрали се групи от по повече от двама души, които не са родственици. Средно берлинската полиция постанова по 80 сходни санкции дневно.

Глобите са солени

Като цяло берлинчани добросъвестно съблюдават предписанията, а против останалите се образуват каузи - към 40 дневно. Полицията ревизира по към 150 обекта приблизително дневно - от улични кафенета до магазини за цветя.

Както показва Михаел Гасен от пресслужбата на берлинската полиция, главната задача на проверяващите е да понижат до най-малко риска за здравето на хората. Що се отнася до санкциите - размерът им може да доближи до 25 хиляди евро според законодателството за битка против разпространяването на инфекциозните болести.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1267)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР