Берлин внимателно следи ситуацията в САЩ около проекта за газопровода

...
Берлин внимателно следи ситуацията в САЩ около проекта за газопровода
Коментари Харесай

Берлин отхвърля американските санкции срещу Северен поток-2

Берлин деликатно следи обстановката в Съединени американски щати към плана за газопровода " Северен поток-2 ", позицията във връзка с екстериториалните наказания е – Берлин ги отхвърля. Това съобщи представителят на Германското министерство на стопанската система на брифинг.
" Както знаете, ние следим развиването към " Северен поток-2 ", в това число развиването в Съединени американски щати. Нашата кардинална позиция във връзка с екстериториалните наказания е ясна. Ние ги отхвърляме ", разяснява представителят на ведомството за РИА Новости.
По-рано формалният представител по енергетиката в Бундестага от фракцията " Алтернатива за Германия " Щефан Котре съобщи, че Берлин би трябвало да отговори със наказания на новите дейности на Съединени американски щати против " Северен поток-2 ".
" Имаме работа с детайли на икономическа война, която Съединени американски щати водят, пробвайки се да повдигнат на пазара личната си енергийна промишленост по нечестни способи. От страна на немското държавно управление е безконтролно да се позволява това ", съобщи депутатът.
Припомняме, че законопроектът за глобите против " Северен поток-2 " беше импортиран в Сената на Съединени американски щати. Той предлага да се вкарат наказания против застрахователните компании, работещи с кораби, ангажирани в газопровода. Документът беше подсилен от петима сенатори от двете партии, в това число авторитетния тексаски сенатор Тед Круз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР