Берлин. Високопоставени членове на Съюза (ХДС/ХСС), оглавяван от канцлера Ангела

...
Берлин. Високопоставени членове на Съюза (ХДС/ХСС), оглавяван от канцлера Ангела
Коментари Харесай

Reuters: Блокът на Ангела Меркел изключи отстъпки по имиграционната политика в навечерието на преговорите с ГСДП

Берлин. Високопоставени членове на Съюза (ХДС/ХСС), ръководен от канцлера Ангела Меркел, обявиха в четвъртък, че няма да създадат отстъпки на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) по имиграционната политика в навечерието на идните в петък публични договаряния за образуване на държавно управление на Германия, предава Reuters .
В неделя, ГСДП организира партиен конгрес, на който се взе решение за продължение на прегорите със Съюза (ХДС/ХСС) за възобновяване на „ огромната коалиция “, която управляваше Германия след 2013 година.
Имиграцията ще бъде една от най-спорните тематики в договарянията, като се чака Блока на Меркел да заеме твърда позиция по въпроса, с цел да предотврати нов отлив на свои гласоподаватели към дясно-популистката „ Алтернатива за Германия “, до момента в който ГСДП постоянно е заемала про-мигрантски позиции.
Меркел, водачът на ГСДП Мартин Шулц и водачът на ХСС Хорст Зеехофер би трябвало да се срещнат в 10:00 в петък сутринта, с цел да слагат началото на формалните съдружни договаряния.
Джулия Клокнер, народен представител от ХДС, съобщи, че лимитът от 180 до 220 хиляди бежанци на година е очакван в предварителното съдружно съглашение, в съгласие след сондиращите диалози по-рано този месец и е финален.
„ Не желаеме повече имиграция и несъмнено не желаеме безконтролна имиграция – Юсос (младежката организация на ГСДП) би трябвало да го одобри “, съобщи Клокнер пред списание немското списание Focus. Младежката организация на социалдемократите се опълчва изрично на ограничение на броя на новите мигранти, както и на образуването на нова „ огромна коалиция “, като цяло.
Дороти Баер, заместник-председател на ХСС, съобщи, че нейната партия не може да направи отстъпки на ГСДП по въпроса за събирането на фамилии бежанци на територията на Германия и че няма късмет за предоговаряне на предварителните съглашения. „ Няма да отваряме още веднъж главите, по които към този момент сме се споразумели “, безапелационна е тя.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР