Берлин/Вашингтон. САЩ, които за първи път от 2008 г. ръководят

...
Берлин/Вашингтон. САЩ, които за първи път от 2008 г. ръководят
Коментари Харесай

Politico: САЩ съставиха класация на идеалната държава: Германия е поставена на трето място

Берлин/Вашингтон. Съединени американски щати, които за първи път от 2008 година управляват годишните изследвания на Световния стопански конгрес, сформираха ранглиста за „ идеална страна “, в която сложиха Германия на трето място, оповестява изданието Politico в европейската си редакция, като отбелязва, че Федерална Република Германия е европейската страна, заемаща най-високо място в рейтинга.
Според новата рамка за конкурентоспособност, Съединени американски щати са най-близо до „ границата на конкурентоспособността " или „ идеалното положение " с резултат от 85,6 точки. Втора е Сингапур (83.5), следвана от Германия (82.8), Швейцария (82.6) и Япония (82.5). Нидерландия се подрежда на шесто място, Англия е осма, Швеция – девета, а и Дания 10-та. Рейтингът е формиран на база данните от 140 страни в света.
Докладът употребява нова методология за хващане на динамичността на международната стопанска система през Четвъртата индустриална гражданска война, характеризираща се с композиция от изкуствен интелект, киберсигурност, генериране на хрумвания и други фактори.
Новите принадлежности обрисуват картината на конкурентоспособността посредством 98 индикатора, като употребяват канара от 0 до 100, която демонстрира какъв брой близо е стопанската система до „ идеална страна " или „ граница " на конкурентоспособността. Стълбовете са инфраструктура, институции, приемане на осведомителни и информационни технологии, макроикономическа непоклатимост, опазване на здравето, умения, продуктов пазар, пазар на труда, финансова система, размер на пазара, бизнес динамичност и благоприятни условия за нововъведения.
„ Възприемането на Четвъртата индустриална гражданска война се трансформира в определящ фактор за конкурентоспособността ", споделя Клаус Шваб, създател и изпълнителен ръководител на Световния стопански конгрес. „ С този отчет Световният стопански конгрес предлага метод за оценка на това какъв брой добре се показват страните по този нов аршин. Предвиждам ново световно разделяне сред страните, които схващат новаторските трансформации и тези, които не го вършат. Само тези стопански системи, които признават значимостта на Четвъртата индустриална гражданска война, ще могат да разширят опциите за своя народ ", безапелационен е Шваб.
Докато Съединени американски щати получиха най-хубавото изцяло показване, отчетът разкри тъжно умозаключение: множеството стопански системи са надалеч от границата на конкурентоспособността. Аржентина е най-лошата стопанска система измежду страните от Г-20, съгласно отчета.
Документът също по този начин отбелязва уязвимостта на Съединени американски щати, в това число отслабването на обществената конструкция и обезсилващата се обстановка в региона на сигурността, в резултат на на насилието в страната, което е пет пъти по-високо от междинното за развитите стопански системи. Съединени американски щати изостават от най-напредналите стопански системи в здравния дирек, като продължителността на живота е три години по-ниска от междинната (67,6 г.)
Най-слабият дирек в целия набор е способността за нововъведения и преодоляването на процеса „ от генерирането на хрумвания до комерсиализацията на продуктите ", акцентират от редакцията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР