Берлин. В рамките на работната визита във ФР Германия министър

...
Берлин. В рамките на работната визита във ФР Германия министър
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов: Постигнатото резултатно взаимодействие между българските и германските служби е доказано в практиката

Берлин. В рамките на работната аудиенция във ФР Германия министър Младен Маринов организира среща с Хорст Зеехофер, федерален министър на вътрешните работи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Двамата споделиха общата оценка за построено работещо и резултатно съдействие в региона на вътрешните работи.
Министър Маринов изрече откровената си признателност към немските федерални и провинциални институции за професионалната работа и оказаното подпомагане при задържането и екстрадицията на причинителя на тежкото престъпно закононарушение в Русе. „ Този случай още един път потвърждава успеваемостта на европейските принадлежности за полицейско взаимоотношение, както и постигнатото високо равнище на доверие сред българските и немските сътрудници и на процедура илюстрира последователност, изчерпателност и ефикасност във взаимоотношението ", означи той.
В хода на диалозите Младен Маринов напомни заложените съществени цели по време на българското председателство в региона на вътрешните работи - сигурността на външните граници и противодействието на незаконната миграция. Като образец за солидарността към страната ни уточни дейното присъединяване на Германия в взаимни интервенции на Фронтекс на българските граници. Той изрази убеждението си в нуждата от използването на общ европейски метод към ръководството на миграционните процеси и намирането на верния баланс сред отговорност и взаимност. В този смисъл бе изразена и единната позиция за продължение на работата в три съществени посоки - по-ефективен надзор на външните граници, засилена външна активност и промяна на системата за леговище.
В българската делегация взе участие и шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ основен комисар Христо Терзийски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР