Берлин. Синът на бившия президент на ФРГ Рихард фон Вайцзекер

...
Берлин. Синът на бившия президент на ФРГ Рихард фон Вайцзекер
Коментари Харесай

BILD: Синът на бившия германски президент Рихард фон Вайцзекер е убит в берлинска болница

Берлин. Синът на някогашния президент на Федерална Република Германия Рихард декор Вайцзекер – Фриц е бил атакуван и погубен с нож от 57-годишен мъж, оповестява вестник BILD . При случая, разиграл се във вторник вечер в берлинска частна клиника, в която Фриц е работил, е потърпевш и 33-годишен мъж.
Извършителят е бил арестуван след нападението. От полицията прецизираха, че нападателят няма досие. Мъжът от Рейнланд-Пфалц бил разпитан през нощта, претърсен е и апартаментът му, само че правоохранителните органи не са разкрили нищо съмнително. Според информация на BILD мъжът е дал пояснения за претекстовете си за убийството, само че от редакцията слагат под подозрение психическото му здраве.Следователно не е ясно до каква степен изказванията му са правилни.
В сряда следобяд нарушителят, който не е бил пациент на клиниката, ще бъде признат при психиатър, след което ще се яви в съда, който ще реши дали да го изпрати в ареста или в пандиза.
Лекарите в клиниката са се пробвали да спасят живота на сътрудника си, само че на вятъра. Фриц е изнасял лекция в клиниката, ситуирана в берлинския квартал Шарлотенбург, когато мъжът е нахлух в залата и е намушкал лектора. Присъствали са към 15 посетители и болничен личен състав. Вторият потърпевш е 33-годишен мъж, който се е притекъл на помощ на Фриц.
Уточнява се, че фамилията на починалия е разпитано за това дали някой го е заплашвал.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР