Берлин ще приеме от 80 до 100 деца от гръцки

...
Берлин ще приеме от 80 до 100 деца от гръцки
Коментари Харесай

Берлин заяви, че ще приеме до 100 деца от гръцки бежански лагери

Берлин ще одобри от 80 до 100 деца от гръцки бежански лагери на фона на възходящите опасения във връзка със скупчването на мигранти по турско-гръцката граница, съобщи Ройтерс.

Партиите от немската ръководеща коалиция обявиха през днешния ден, че Германия, дружно с други страни от Европейски Съюз, е подготвена да одобри няколкостотин деца от гръцки бежански лагери, като фокусът ще бъде върху болните деца, децата под 14-годишна възраст и тези без компаньон.

В отговор на въпроса по кое време се чака децата да дойдат в немската столица районният министър на Берлин Андреас Гайзел съобщи пред телевизия Ер Те Ел, че това зависи от скоростта, с която немското държавно управление извърши взетото решение. " Мисля, че е по-вероятно това да се случи през днешния ден, а не на следващия ден ", посочи Гайзел.

Над 3000 деца в Гърция имат потребност от дом, съобщи Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ). Макар да приветства решението на Финландия да одобри 150 деца без компаньон, УНИЦЕФ посочи, че са нужни още доста старания.

" Европа би трябвало да застане паралелно до Гърция и Турция и другите страни от първа линия в Средиземно море, с цел да помогне за намиране на убежища и домове за децата без компаньон ", съобщи пред Ройтерс представителка на УНИЦЕФ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР