Берлин. Руските противовъздушни ракетни системи С-400 са една от най-мощните

...
Берлин. Руските противовъздушни ракетни системи С-400 са една от най-мощните
Коментари Харесай

РИА Новости: Немски журналист нарече ракетните комплекси С-400 „кошмар за НАТО“

Берлин. Руските противовъздушни ракетни системи С-400 са една от най-мощните системи за противовъздушна защита в света. За Москва те са " бестселър ", до момента в който за НАТО те са " призрачен сън ". Това се показва в публикация на журналиста Гернот Крампер, оповестена в немското списание Stern, представена от РИА Ноовсти
" Съединените щати преобладават в световното въздушно пространство дълго време, само че С-400 става рисков за невидимите самолети. Неговите характерности, както при разкриване на цели, по този начин и в радиус на деяние, са впечатляващи ", споделя Крампер.
Точните характерности на комплекса са незнайни за западните страни, показва създателят на публикацията. В същото време подозренията им по отношение на способността на тези системи да се оправят с „ невидими “ бяха разсеяни след закупуването на С-400 от Турция и други страни, написа журналистът.
" Наличието на единствено едно съветско поделение в Сирия докара до обстоятелството, че западните самолети към този момент не можеха да управляват въздушното пространство на страната, като всеки боен полет става непредсказуем ", показва създателят.
Освен това, закупуването на С-400 се оказа по-изгодно за Турция от вероятното придобиване на американски комплекси „ Пейтриът “, написа журналистът.
" С-400 се счита за по-напреднал от системата на „ Пейтриът “ и е съвсем два пъти по-евтина ", отбелязва Крамър.
Преговорите сред Турция и Русия за закупуването на С-400 започнаха през 2016 година През 2017 година Москва удостовери, че страните са сключили контракт. Тогава Ердоган сподели, че Турция към този момент е постигнала прогрес.
Съединените щати към момента се пробват да предотвратят доставката на С-400 на Турция. Те заплашват със наказания и неведнъж са заявявали, че могат да забавят или да анулират процеса на продажбата на най-новите си самолети F-35.
Анкара обаче неведнъж съобщи, че няма да се откаже от проектите си за закупуване на съветски комплекси.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР