Берлин. Премиерът Борисов е един от нашите най-близки приятели в

...
Берлин. Премиерът Борисов е един от нашите най-близки приятели в
Коментари Харесай

Александер Добриндт, ХСС: Благодаря на България за това, че гарантира по изряден начин защитата на външната граница на ЕС

Берлин. „ Премиерът Борисов е един от нашите най-близки другари в Европа и изпитвам почит към това, което той и неговото държавно управление направиха през последните години “. Това съобщи ръководителят на Групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Германския Бундестаг Александер Добриндт по време на взаимна конференция с министър-председателя Бойко Борисов, оповестиха от държавната осведомителна работа . Българският министър председател е в Берлин по покана на Добриндт и взе участие като почетен посетител на програмното съвещание на Групата на Християнсоциалния съюз.
„ Нашите стопански връзки са извънредно близки, както сред Германия и България, по този начин и сред Бавария и България “, съобщи по време на конференцията Александер Добриндт. Той означи, че страната ни се развива сполучливо, изключително във финансовата сфера. „ Икономическият напредък води до повишение на виталния стандарт и комерсиалният баланс става все по-впечатляващ. В момента Германия внася повече от България, в сравнение с изнася за България “, посочи още ръководителят на Групата на Християнсоциалния съюз (ХСС). Добриндт изрази признателност към българската страна, че продължава да подсигурява отбраната на външната граница на Европейския съюз. „ Искам да благодаря на България за това, че спазвайки разпоредбите на Европейски Съюз, подсигурява по безупречен метод отбраната на външната граница благодарение на Фронтекс “, разясни Александер Добриндт. Той означи, че се записва видим прогрес във връзка с две значими тематики за България – Шенген и еврозоната. „ Не мога да дам времеви график, само че следим тематиките с внимание и имаме положително отношение, отчитаме постигнатото от България в региона на финансите и на правовата страна “, добави ръководителят на Групата на Християнсоциалния съюз.
Премиерът Бойко Борисов благодари за положителните думи на Александер Добриндт, като съобщи, че тази оценка е значима и за вложителите. „ За немските вложители ще бъде добре България да влезе в чакалнята на Еврозоната, тъй като това подсигурява още повече вложения “, съобщи министър-председателят Борисов. По отношение на Шенген министър председателят посочи, че и сега употребяваме Шенгенската система в битката с тероризма, контрабандата, наркотрафика, пролиферацията. „ Имаме 100% продан с всички немски и европейски служби “, сподели още Бойко Борисов и добави, че съглашението ни с Турция работи. Министър-председателят напомни, че следващата година България, дружно с Република Северна Македония ще ръководят Срещата на върха на Инициативата „ Берлински развой “, което е извънреден знак. По думите му е значимо Балканите да станат привлекателна част от Европа.
По отношение на тематиката за Брекзит министър председателят Бойко Борисов посочи, че са били направени какви ли не отстъпки, само че към днешна дата няма нищо по-различно отпреди три години. „ Аз съм участник на препоръките и още преди няколко години, когато стартира Брекзит, споделих, че той няма да излезе добре. Преди седмица приказвах и с Борис Джонсън. Огромни ползи има за Европа и Англия, огромна стопанска система, милиони хора работят от двете страни “, очерта обстановката българският министър-председател.
В отговор на журналистически въпрос Александер Добриндт означи, че разполагането на един огромен авто цех в България на немски производител е в диспути. „ Всички сме наясно, че става дума за стопански въпрос, това е стопанско решение, в което политиката не може да се меси. От друга страна сме наясно, че политиката слага политическите рамки и нашата среща е в този подтекст “, посочи ръководителят на Групата на Християнсоциалния съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР