Берлин. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

...
Берлин. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов разговаря с държавния секретар на Федералното вътрешно министерство на Германия Щефан Майер

Берлин. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов беседва с държавния секретар на Федералното вътрешно министерство на Германия Щефан Майер. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Двамата разискаха дългогодишното сполучливо съдействие сред България и Германия, като Щефан Майер даде извънредно висока оценка за работата на Българското председателство в бранш „ Сигурност “. По думите на държавния секретар на Федералното вътрешно министерство от 7 досиета по тематиката „ Убежище “ в границите на председателството е реализирано единодушие по 5. Това е триумф, тъй като към този момент има баланс сред страните от Вишеградската четворка, южните и северните страни-членки на Европейски Съюз, означи Щефан Майер. Той поздрави България за извънредно ефикасното запазване на външната граница на Съюза. „ Германия поддържа вашите старания посредством присъединяване на 120 чиновници във Фронтекс, като този наш ангажимент ще продължи и в бъдеще “, уточни държавният секретар на Федералното вътрешно министерство на Германия.
Щефан Майер съобщи, че най-големият триумф на Българското председателство – очертаването на ясна европейска вероятност пред страните от Западните Балкани, ще бъде добавена стойност в дълготраен проект за сигурността на целия Европейски Съюз. На база на вашите триумфи ще бъде обезпечен достъп до визовата система и до всички функционалности на Шенгенската осведомителна система, добави още Щефан Майер. По думите му България би трябвало да е горда с триумфите си по време на европредседателството. Успехите на България са триумфи и на целия Европейски Съюз, акцентира държавният секретар на Федералното вътрешно министерство.
Цветан Цветанов увери, че с наслада би посрещнал в България представители на Федералното министерство и депутати от Германския Бундестаг, с цел да се срещнат на място с подхванатите от страната ни ограничения в осъществяване на уговорките й в опазването на вътрешната и интернационалната сигурност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР