Берлин. Правителството на Германия временно спира сертифицирането на газопровода Северен

...
Берлин. Правителството на Германия временно спира сертифицирането на газопровода Северен
Коментари Харесай

УНН : Германският канцлер спира „Северен поток-2”

Берлин. Правителството на Германия краткотрайно стопира узаконяването на газопровода „ Северен поток-2 " на фона на признаването от Русия на така наречен „ национални републики ”за „ самостоятелни " от Кремъл. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц, който е представен от немските медии, написа украинската осведомителна организация УНН .

„ На фона на ескалацията на руско-украинския спор немското държавно управление стопира процеса на координиране на руско-германския газопровод „ Северен поток-2 “ до второ разпореждане “, отбелязва Bild.

Германският канцлер разгласи във вторник, че процесът на узаконяване на газопровода „ Северен поток 2 " ще бъде преустановен, откакто Кремъл подреди на войски да влязат в Източна Украйна, заявявайки, че " обстановката се е трансформирала фундаментално ".

Шолц сподели, че се е обърнал към немското министерство на стопанската система с искане да отдръпна съществуващия отчет за разбора на сигурността на доставките във Федералната мрежова организация. " Това може да наподобява техническо деяние, само че е нужна административна стъпка, тъй че газопроводът да не може да бъде сертифициран в този момент. Без това узаконяване „ Северен поток 2 ” не може да бъде пуснат в употреба ", сподели Шолц, представен от Berliner Zeitung.

Съответният отдел на Министерството на стопанската система на Германия ще направи нова оценка на сигурността на доставките, като вземе поради " каквото се е трансформирало през последните няколко дни ", сподели канцлерът. " На този стадий в този момент е значимо с изключение на първите наказания да се предотврати по-нататъшна ескалация, което значи нова злополука. Всички наши дипломатически старания са ориентирани към това ", сподели Шолц.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР