Берлин. По-голямата част от гражданите на Германия (70%) планират да

...
Берлин. По-голямата част от гражданите на Германия (70%) планират да
Коментари Харесай

ARD: Около 70% от гражданите на Германия възнамеряват да ограничат контактите си по Коледа

Берлин. По-голямата част от жителите на Германия (70%) възнамеряват да лимитират контактите си по време на Коледните и Новогодишните празници поради пандемията от ковид и разпространяването на новия вариант „ Омикрон “. Това демонстрират резултатите от изследване на публичното мнение, извършено от изследователския институт Infratest dimap за телевизионния канал ARD .

В анкетата, извършена от 7 до 8 декември, са взели участие 1266 души. 39% от интервюираните са показали, че имат намерение изцяло да лимитират контактите, а други 31% са споделили, че желаят по някакъв метод да понижат общуването с други хора. В същото време 26% от жителите на страната не считат да прибягват до тази ограничаваща мярка за идната Коледа.

През декември предходната година, както подчертаха социолозите, когато в Германия бяха в действие доста строги карантинни ограничения, 83% от жителите обявиха, че ще лимитират контактите по Коледа. Само 14% се изрече срещу.

Коледа се счита за най-обичания празник в Германия и главната причина за среща с родственици. Около 80% от жителите на страната честват този празник със фамилиите си. По предписание наложителен детайл от предпразничната стратегия е визитата на коледните базари. Въпреки това, тази година доста коледни базари ще бъдат затворени заради рестриктивни ограничения, въведени за ограничение на разпространяването на ковид.

В момента епидемиологичната обстановка в страната остава много сложна. По данни на Института по вирусология „ Роберт Кох “ броят на доказаните нови случаи на зараза в Германия се е нараснал с 61 288 през последните 24 часа. От началото на годината инфекцията е открита при 6 423 520 души. От следствията от болестта, породено от ковид, за 24 часа в страната са умряли 484 пациенти. Общият брой на умрелите за цялото време на пандемията доближи 104 996. Седемдневното разпространяване на ковид в Германия (броят на инфектираните на 100 хиляди души на седмица) към този момент е 413,7.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР