Берлин отнема почетната титла на Хинденбург за ролята му в

...
Берлин отнема почетната титла на Хинденбург за ролята му в
Коментари Харесай

Фон Хинденбург вече не е почетен берлинчанин, защото назначил Хитлер за канцлер

Берлин лишава почетната купа на Хинденбург за ролята му в нацисткия напредък. Той управлява армията на Германия в Първата международна война и служи близо десетилетие като президент на страната , само че с помощта на ролята си в издигането на властта на нацисткия деспот Адолф Хитлер, Паул декор Хинденбург към този момент не почетен берлинчанин, оповестява АП.

Правителството на Берлин в четвъртък извади пруския благородник от листата на своите почетни жители , базирайки се на неговия акт като президент през 1933 г . за назначението на Хитлер за канцлер .

Хинденбург е определен за президент през 1925 година и извършва тази роля до гибелта си през 1934 г .

Той побеждава Хитлер, както и кандидат на комунистите, при изборите с балотаж през 1932 година за президент. Въпреки първичната опозиция, откакто нацистката партия печели максимален брой места на по-късните парламентарни избори през 1932 година, той назначава Хитлер за канцлер на 30 януари 1933 година - във време, когато мнозина към момента подценяват упоритостите на Хитлер.

Берлинското държавно управление също по този начин показва ролята на Хинденбург в подписването на укази за прекъсване на цивилен свобод и и даване на Хитлер на повече пълномощия, подкрепяйки решението си да го махне от листата с почетните жители.

Когато Хинденбург умира, Хитлер става в действителност президент , затвърждавайки управлението си в нацистката тирания.

И Хитлер, и Хинденбург са добавени в листата на почетните жители на Берлин в един и същи ден през 1933 година Хитлер е отхвърлен през 1948 година, три години след края на Втората международна война.

Решението за унищожаване на Хинденбург бе препоръчано от лявата коалиция на с оциалдемократите, левицата и Зелените в Берлин , с възраженията на другите.

Десните християндемократи настояват, че макар че Хинденбург е спорна фигура, той не заслужава да бъде лишен от почетната си купа и означават, че е определен за втория си мандат с поддръжката на социалдемократите.

Роден в семейство на пруски благородници, Хинденбург се причислява към пруската войска през 1866 година, където взе участие в борби по време на Австро-пруската и франко-пруската войни. Той се пенсионира с чин военачалник от пехотата през 1911 година, само че е отзован на военна работа на 66-годишна възраст след експлоадирането на Първата международна война през юли 1914 година и малко по-късно получава национално внимание като победител в борбата при Таненберг .

След като през 1916 година е назначен за шеф на Генералния ща б, известността му измежду немската общност фрапантно нараства . Докато Вилхелм II от ден на ден делегира пълномощията си на Върховното командване на армията, Хинденбург и неговият заместител военачалник Ерих Лудендорф откриват фактическа военна тирания, която управлява Германия през останалата част от войната.

Хинденбург се пенсионира още веднъж през 1919 година, само че се връща в публичния живот през 1925 година, с цел да бъде определен за втори президент на Германия .

Първоначално се опълчва на Хитлер и е главен състезател в възходящата политическа неустойчивост във Веймарската република, приключила с възхода на Хитлер на власт. Той разпуска Райхстага на два пъти през 1932 година и най-сетне се съгласява да назначи Хитлер през януари 1933 година

Хинденбург прави това, за да задоволи настояванията на Хитлер да взе участие в държавното управление на Ваймар , тъй като Хитлер е водач на нацистката партия, която печели голям брой на изборите през ноември 1932 година

През февруари той утвърждава решение на Райхстага, с което приключва разнообразни цивилен свободи, а през март подписва Акта за разрешаване от 1933 година, който дава на Хитлер огромни пълномощия .

Хинденбург умира на идната година , след което Хитлер се афишира за фюрер и Райхсканцлер, или висш водач и канцлер.
 Фарсът, организиран от Хитлер
Фарсът, организиран от Хитлер

Хитлер и други водещи националсоциалисти се вкопчват в тази предизборна тематика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР