Берлин: Митата и квотите не са инструмент за наказаниеГермания не

...
Берлин: Митата и квотите не са инструмент за наказаниеГермания не
Коментари Харесай

Берлин: Митата и квотите не са инструмент за наказание

Берлин: Митата и квотите не са инструмент за наказване
Германия не приема потреблението на митата като наказване за други страни. Това съобщи немският външен министър Хайко Маас на конференция на немските посланици в чужбина.

„ Митата и квотите би трябвало да са предмет на договаряния, а не инструмент за наказване на други страни. Ние не одобряваме това “, съобщи министърът. „ Ако по този въпрос, ние, европейците бъдем единни, нашата дума ще има тежест “, уверен е ръководителят на немската дипломация.

„ Смятаме, че с неприкритост може да бъде реализирано повече, в сравнение с с изолираност. По тази причина слагаме акцент върху обмена, кооперацията и интернационалното съдействие “, акцентира Маас. „ Основаващият се на разпоредбите ред е основата на нашата мощ във външната търговия “, счита той.

По самодейност на американския президент Доналд Тръмп през последните няколко месеца Вашингтон вкара редица протекционистки ограничения. Те имат за цел да трансформират салдото в интернационалната търговия в интерес на Съединени американски щати. През март Вашингтон стартира въвеждането на мита върху вноса на стомана /25%/ и алуминий /10%/, давайки пролонгация на редица страни. От 1 юни ограничаващите ограничения влязоха в действие за Европейски Съюз, Канада и Мексико, които са най-близките стопански сътрудници на Съединени американски щати. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР