Берлин. Международната общност никога няма да приеме незаконното и империалистическо

...
Берлин. Международната общност никога няма да приеме незаконното и империалистическо
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Никога няма да признаем анексия на украински територии от Русия

Берлин. Международната общественост в никакъв случай няма да одобри противозаконното и империалистическо анексиране на украинска територия от Русия, съобщи немският канцлер Олаф Шолц на онлайн среща на върха за обстановката в Крим, с която той беше обвързван посредством видео от Канада, предава Deutschlandfunk .

По думите му, западните страни в никакъв случай няма да признаят резултатите от референдуми за присъединение на райони към Руската федерация, извършени на територията на Украйна

„ Ние осъждаме опитите за силова интеграция на части от украинската територия. Нашето обръщение е ясно: всички подправени референдуми или други опити за смяна на страната или елементи от украинска територия в никакъв случай няма да бъдат приети “, безапелационен е Шолц.

Заедно със своите сътрудници Германия ще поддържа глобите против Русия и ще дава финансова помощ на Украйна, ще доставя оръжие и също ще взе участие във възобновяване на страната.

Правителството в Киев предложения повече от 50 страни от Европа, Азия, Америка и Африка на онлайн срещата на върха за бъдещето на Кримския полуостров. Те желаят да подчертаят, че Крим, анексиран от Русия през 2014 година, принадлежи на Украйна.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР