Берлин. Крайнодясната партия Алтернатива за Германия постигна рекордни резултати в

...
Берлин. Крайнодясната партия Алтернатива за Германия постигна рекордни резултати в
Коментари Харесай

AFP: „Алтернатива за Германия“ постигна рекордни резултати на регионалните избори в неделя

Берлин. Крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия реализира рекордни резултати в изборите в две източни немски провинции в неделя, отразявайки недоволството поради мигрантската политика на канцлера Ангела Меркел и пропастта в сред западните и източните провинции 30 години след рухването на Берлинската стена, предава AFP .
“Алтернатива за Германия ” стана втората най-силна партия в районните парламенти както в Саксония, по този начин и в Бранденбург,провинцията, която заобикаля столицата Берлин, демонстрираха екзитполовете след извършените в двете провинции районни избори.
В Саксония, където се роди радикалното антиислямско улично придвижване ПЕГИДА, „ Алтернатива за Германия “ завоюва 28 %, съвсем тройно по отношение на 9,7 % преди пет години, предвиждат от ARD и ZDF.
Тя завоюва 24 % в Бранденбург, като удвои резултата си от 2014 година,по споделиха първичните екзитполове.
Водещият претендент на „ Алтернатива за Германия “ в Саксония Йорг Урбан приказва за " исторически ден ", до момента в който водачът на партията в Бранденбург, Андреас Калбиц, приветства " големия триумф " и даде обещание, че " ние сме тук, с цел да останем ".
Победителите в Саксония са Християндемократите на Меркел (ХДС), които завоюваха 33 %, до момента в който Бранденбург остава в ръцете на социалдемократите (СДП), които са преди всичко с 27 %.
Съпредседателят на „ Алтернатива за Германия “ Александър Голанд съобщи, че " ние сме удовлетворени както в Бранденбург, по този начин и в Саксония ", където неговата партия е " наказала " консерваторите на Меркел.
Той обаче призна, че " да, ние към момента не сме най-силната партия... Работим върху това ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР