Берлин. Канцлерът на ФРГ Ангела Мекел призна, че все още

...
Берлин. Канцлерът на ФРГ Ангела Мекел призна, че все още
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Все още има големи препятствия за коалиционно споразумение в Германия

Берлин. Канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Мекел призна, че към момента има „ огромни трудности “ за подписването на съдружно съглашение сред водения от нея Съюз (ХДС/ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на Мартин Шулц, предава AFP .
„ Все още има огромни трудности по пътя, които би трябвало да бъдат изчистени ", завеи пред кореспонденти Меркел при идването си присъединяване в диалозите за съставянето на нова огромна коалиция.
Очаква се в късните часове на деня да бъде оповестено дали има шансове за сформиране на федерално държавно управление – втори опит за канцлера Ангела Меркел, откакто през ноември напъните за образуване на „ ямайска “ коалиция претърпяха цялостно крушение.
Предварителните сондажи би трябвало да приключат до петък, 12 януари. Дотогава партиите би трябвало да преценяват трезво дали е оправдано да стартират съдружни договаряния.
По-рано бе обявено, че централни данъчни и финансови въпроси, както и главните решения по отношение на миграцията, пазара на труда, опазването на здравето, пенсиите и Европа към момента не са контрактувани напълно. Представители на партиите се срещнаха за първи път в неделя. Утре би трябвало да бъде резултат на масата.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР