Берлин. Германският министър на външните работи Зигмар Габриел даде сигнал,

...
Берлин. Германският министър на външните работи Зигмар Габриел даде сигнал,
Коментари Харесай

The Independent: Зигмар Габриел намекна, че Европа може да предложи „мек Брекзит“ на Великобритания, позволяващ й да остане в Единния пазар

Берлин. Германският министър на външните работи Зигмар Габриел даде сигнал, че Англия може да получи „ мек Брекзит “, който да я остави в Единния пазар на Европейски Съюз, откакто публично напусне Съюза, написа The Independent.
Германският външен министър направи тези мнения при началото на договарянията за излизане, стартирани от английския министър на въпросите, свързани с Брекзит, Дейвид Дейвис и основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние. Габриел уточни, че „ има открита врата “ за Британците, в случай че размислят по отношение на Брекзит.
По време на изявление пред локални медии министърът уточни, че „ може би има късмет за реализиране на така наречен „ мек Брекзит “. Той обаче добави, че оставането в Единния пазар ще изисква от Англия минимум да одобри свободата за напредване на служащи от Европейски Съюз.
Габриел също по този начин съобщи, че би било най-добре, в случай че Англия въобще не напуща Европейски Съюз и въпреки и да призна, че това „ надали е допустимо сега “, той добави, че „ ще бъде непокътната отворена врата за британците “. Същевременно той разкритикува Британската консервативна партия, акцентирайки, че тя „ си е играла с страстите на английските жители, лъжейки ги за Европа и оставяйки ги в неизясненост по отношение на следствията от напускането “.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР